Jak rozpoznać prawdziwy miód?
![Jak rozpoznać prawdziwy miód?](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_MRUdiJP6gCAR6LHgaBNe9dmIPUEC3aJh,w300h194.jpg)
Chleb na miodzie, płatki, ciastka z dodatkiem "złotego nektaru", a w środku chory wymysł ludzkiej wyobraźni sztuczny miód. Jak rozpoznać ten prawdziwy? Nie dajcie się nabrać na bzykające na naklejkach pszczółki i czytajcie informacje o składzie na opakowaniu!
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 66
Komentarze (66)
najlepsze
@Sebik89: Można mieszać jak jest napisane w artykule i można również lekko podgrzewać lecz nie wolno przekroczyć magicznej temperatury dla miodu (40 C).
No i oczywiście jak zawsze - za żadne skarby nie kupować miodu ze sklepu bo to hańba i wrażliwe kubeczki smakowe tego nie zdzierżą
Za miodem najlepiej do zamiejskiego pszczelarza, za mięsem na wieś i do rzeźnika, owoce i warzywa co najmniej z rynku, za mlekiem do obory, chleb najlepiej piec samemu na zakwasie, masło też najlepsze samemu wyrobione (i przynajmniej wiadomo że nie oszukane)
ogólnie żeby zrobić
Chleb taki, jak u mojej babci na wsi, zrobione przez nią masełko, wędlina zrobiona przez mojego tatę, pomidory z pod szklarni mojej babci, do tego jeszcze jajko i szklanka ciepłego jeszcze mleka od krowy. Chętnie bym teraz to zjadł.
źródło: comment_TsADNvxZWyEBzTfPdaDB9udSlRqOuufY.jpg
Pobierz