To nie jest nic nowego. Browary walczą o akcyzę za alkohol w tzw. wysłodkach. Jest to odpad po fermentacji drożdżowej, głównie drożdże i masa jęczmienna czy żytnia. Zawiera ok. 1...2% alkoholu. Problem w tym, że odbiorcy chcą to żywe, nie ubite termiczne. Browar wysyła transport wysłodków, a w między czasie drożdże sobie działają i zawartość alkoholu rośnie. Trwa spór, bo browar nie chce płacić za coś, czego w chwili sprzedaży nie było,
@thewickerman88: Jakbyś miał wgląd do wewnętrznych raportów o stanie kasy w kasie tego kraju, to byś opodatkował nawet wagony. Moim zdaniem bankrutujemy i starają się to jak najbardziej opóźnić.
Opodatkować też opalanie. Jeśli ktoś idzie na solarium płaci VAT od usługi a jeśli bezczelnie opala się w promieniach słonecznych to zupełnie bezczelnie naraża budżet państwa na straty !
Komentarze (67)
najlepsze
edit: to niech obchodzą w drugą stronę, przed ważeniem doleją wody, i wyjdzie, że węgla przybyło zamiast ubyć - zwrot podatku?:]