Jak dla mnie dwa najgorsze języki z którymi miałem doczynienia to Visual Basic oraz ABAP. Nie robiłem w nich niczego dużego, ale tak źle mi się w nich pisało... Nie mówię, że się nie nadają do niczego, ale przyjemność programowania porównywalna z przyjemnością podcierania się papierem ściernym :)
Trochę na studiach. Ale jako że pilnym studentem niestety nie byłem, to poglądu na ten temat nie mam wielkiego - ogólnie chyba ciekawe rozwiązanie dla kozaków programistycznych, gorsze dla programistycznego ogółu :)
@WallyGator: Ja u siebie też chyba będę musiał posprzątać. Bo... jednak nie wszystko do końca przemyślałem na początku, a teraz nie ma czasu na zabawę i brnę w to bagno ;<
@Ragnarokk: Ja widywałem metody, które miały po 2.5k linii kodu :(. Takie klasy to u mnie w robocie nic nadzwyczajnego :(. Chyba czas zmienić robotę...
Zastrzelcie mnie.
#programowanie #php #smierc
EDIT: Za wcześniej - nie zauważyłem, że zostało to już powiedziane.
E tam pitu. Programowanie. Są gorsze języki :)
@WallyGator
Kiedyś musiałem refaktoryzować pojedynczą klasę w Javie która miała 2,5k linii kodu :)
Jak dla mnie dwa najgorsze języki z którymi miałem doczynienia to Visual Basic oraz ABAP. Nie robiłem w nich niczego dużego, ale tak źle mi się w nich pisało... Nie mówię, że się nie nadają do niczego, ale przyjemność programowania porównywalna z przyjemnością podcierania się papierem ściernym :)
Trochę na studiach. Ale jako że pilnym studentem niestety nie byłem, to poglądu na ten temat nie mam wielkiego - ogólnie chyba ciekawe rozwiązanie dla kozaków programistycznych, gorsze dla programistycznego ogółu :)
Uhm :)