Zostawiam tylko informację, żeby potem nie było, że ściemniam:) Na "corned beef" czekałem 10 dni. W tym przypadku będzie to minimum 18 dni, a najprawdopodobniej nawet trochę dłużej. Na razie nie mówię co z tego wyjdzie (o ile wyjdzie, bo raz nie wyszło), możecie zgadywać:)
@dziczku: Zacząłem od tego przepisu. Po czterech dniach przypomina to nieco, ale tylko nieco polędwicę łososiową. Wyszło kompletnie niesłone (ale co najważniejsze - kompletnie niesłodkie). No i przyprawy były zbyt mdłe. Tak więc pierwsza modyfikacja polegała na delikatnym posoleniu mięsa... po opłukaniu go z soli:) Do czosnku i majeranku od siebie dorzuciłem suszoną słodką paprykę i naprawdę sporo suszonego chili. To już smakowało lepiej, tylko że jeszcze nie tak jak
Część druga bitwy. 4 minuty znamienitej zabawy. Rumińskie pięści vs miętki rogal. Byłoby szybciej jakbym zrobił szybciej. Cześć trzecia będzie może za pół roku #heheszki #rumun #crossmemizm #blender
Zostawiam tylko informację, żeby potem nie było, że ściemniam:) Na "corned beef" czekałem 10 dni. W tym przypadku będzie to minimum 18 dni, a najprawdopodobniej nawet trochę dłużej. Na razie nie mówię co z tego wyjdzie (o ile wyjdzie, bo raz nie wyszło), możecie zgadywać:)
źródło: comment_Bk767n7PGrE5PD2Qyj7s0Db53jDUJSnG.jpg
Pobierzsaletra?
@dziczku: Marynowane w saletrze?