Aktywne Wpisy
ciemny_kolor +26
KonTrojanski6-10-21 +127
Oskarek wypunktował mitomana jak małego dzieciaka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Boxdel muszę Cię zmartwić, nie masz żadnych szans, przepaść intelektualna o co najmniej 30 punktów IQ.
Wiem, że to czytasz grubasie, mam dla Ciebie jedną wiadomość: #!$%@?.
Boxdel muszę Cię zmartwić, nie masz żadnych szans, przepaść intelektualna o co najmniej 30 punktów IQ.
Wiem, że to czytasz grubasie, mam dla Ciebie jedną wiadomość: #!$%@?.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Koncert zagrany przez Jean Michela Jarre'a pośród wieżowców w Houston wieczorem 5go kwietnia 1986 roku. Przez pewien czas wg Księgi Rekordów Guinnessa dzierżył miano największego koncertu rockowego "pod chmurką", z liczbą słuchaczy oscylującą koło 1-1,5 miliona. Rendez-vous Houston zapamiętane jest jako swoisty hołd dla załogi promu kosmicznego Challenger, którego katastrofa zdarzyła się zaledwie 2,5 miesiąca wcześniej. Jeden z przyjaciół Jarre'a, astronauta Rob McNair, który zginął podczas tej katastrofy, miał zagrać na saksofonie z przestrzeni kosmicznej podczas utworu "Last Rendez-Vous".
28go stycznia, przed tragicznym startem promu, McNair zadzwonił do Jarre'a ostatni raz. "...wszystko jest gotowe. Do usłyszenia w przyszłym tygodniu. Oglądaj mnie w telewizji podczas startu!". Tego dnia cały świat stał się świadkiem tragedii - prom Challenger rozpadł się w powietrzu podczas wchodzenia w przestrzeń kosmiczną. Zdruzgotany tym co się stało, muzyk był bliski zawieszenia koncertu. Jednak telefony od astronautów z NASA przekonały go, żeby zagrał w Houston w hołdzie dla zmarłych w katastrofie.
#fotohistoria #historiajednejfotografii #jeanmichelejarre #usa #muzykaelektroniczna #muzyka
Komentarz usunięty przez autora
@maciekawski: To będę musiał wtedy do Gdańska pojechać na odsłuch (ʘ‿ʘ)