Wpis z mikrobloga

Ale mi się #rozowypasek trafił - wierzy w te wszystkie #chemtrails, #antyszczepionki, zmowe koncernów farmaceutycznych i wszystkich innych korporacji. Co spotkanie zaskakuje mnie kolejnymi teoriami spiskowymi.

Ostatnio #smiechlemmotzno jak nie chciała zjeść potrawy odgrzanej w #mikrofalowce.

Powoli przestaję ją przekonywać do swoich poglądów bo wszystkie dyskusje wyglądają tak że oboje stoimy przy swoim. Uważa, że nie mam otwartego umysłu i nie widzę tego wszystkiego co się dzieje.

Całe szczęście nie jest #lewakiem, przynajmniej jest jakiś temat z którym stoimy po jednej stronie.

Sam już czasem nie wiem co o tym myśleć. Czy jest tutaj ktoś kto bierze pod uwagę, że np takie #chemtrails jest choć trochę prawdopodobne?

• 15
  • Odpowiedz
@Bonetti: Ja rozumiem, że ktoś może nie wierzyć w jakichś Reptylian, jakieś spiski a'la sci'fi, ale akurat chemtrails są jedną najbardziej prawdopodobnych teorie spiskowych jaką znam i co więcej, można samemu, na własne oczy przekonać się o ich istnieniu (ja widziałem je nie jeden raz).

Wystarczy trochę zaznajomić się z tematem aby nauczyć się odróżniać chemitarils od zwykłych chmur. One nie tylko podejrzanie wyglądają, ale przede wszystkim dziwnie się zachowują.

Co
  • Odpowiedz
@Bonetti: chemtrails sa jak najbardziej prawdopodobne mordko i nawet latają samoloty ONZ które zajmują sie rozpyleniem, ale to sa dobre chemtrails jako wspomagające dla działań podejmowanych w ramach reakcji na zmiany klimatu.
  • Odpowiedz
@EdebedE: Bajki o globalnym ociepleniu. Ale masz rację, że takie jest oficjalne wyjaśnienie rządów. Geoinżynierę sobie wymyślili. Przecież nie powiedzą ,,Trujemy was, by zrealizować plany depopulacji i NWO. No i oczywiście byście więcej chorowali, co da zyski koncernom i uzależni was od nas poprzez leki'' :)
  • Odpowiedz
@EdebedE: Osobiście myślę, że to musiałaby być akcja na niewyobrażalną skalę z tymi samolotami, gdyby miało nam to w jakiś sposób zagrozić. A na własne oczy to chyba ciężko odróżnić to od smug kondensacyjnych.

Co do szczepionek to jest też dużo badań które dowodzą, że nie powodują autyzmu. Według mnie nieszczepienie przyniesie gorsze skutki
  • Odpowiedz
@Captaii: nie powiedziałem Globalne ocieplenie tylko zmiany klimatu :) pracuje w tym temacie wiec raczej wiem co mowie ;). Co do samej teorii innego wykorzystania chemtrails sie nie wypowiem - tego nie wiem
  • Odpowiedz
@Bonetti: Chemitrails jak najbardziej, co nie zmienia faktu, że nic z tym faktem zrobić nie można. Podobnie jak z warzywami na szprycowanymi chemikaliami (bo warzywka to zdrowie przecież) - sam przed studiami robiłem w Niemczech na farmie, 10m od płotu do elektrowni atomowej. Transformacja ogórka z małego "dziecka" do niebieskiego potwora w 6 dni mnie już nie dziwi.

Powiem tak, warto jest unikać tego całego gówna, ale nie wszystkiego idzie ogarnąć.
  • Odpowiedz
@Bonetti: No właśnie nie. Chemtrails banalnie łatwo odróżnić od zwykłych smug kondensacyjnych. Nawet małe dziecko dałoby radę. Poczytaj o tym więcej, to się dowiesz jaka jest różnica.

Po za wyglądem chemtrails też inaczej się zachowują. Czy uważasz żeby to było normalne aby smugi kondensacyjne rozszerzały się, przykrywając całe niebo i zmieniając jego kolor z błękitnego na dziwnie mlecznobiały?

Chemtrails tak robią, wystarczy poobserwować (choć w sumie teraz kiepska chyba pora na
  • Odpowiedz
wam coś chyba źle pod kopula sie dzieje ze wy w takie bzdet jak chemitrails wierzycie!! ludzie #!$%@? co jest z wami?! szczepionka autyzm powoduje??...proszę Was :/ wszyscy za gówniarza byliśmy szczepieni i nie było wyjątku i jakoś nikomu nic sie nie stało :/
  • Odpowiedz
@Captaii: Jaki efekt według ciebie miałyby dawać te chemtrailsy? Kto by stał za tym wszystkim? Co ktoś miałby na tym zyskać? Jak duże ilości danej substancji trzeba by było emitować, żeby chociaż miały wpływ na jakieś organizmy żywe (Pogodę pomijam z oczywistych względów, to nie realne, nie w takiej skali)? Co to miałyby być za substancje? Nie mylisz tego zjawiska np. z jakimś innym, np. rozpylanie czegoś na uprawy? Imho te
  • Odpowiedz
@status86: My dostawaliśmy dużo dużo mniej szczepionek niż obecne dzieci :)

Zdziwiłbyś się ile oni teraz nakazują pakować tego w dzieciaki. Za naszych czasów to dostawaliśmy tyle co na lekarstwo w porównaniu do tego co teraz dzieciom wciskają. Teraz to chcą szczepić dzieci na potęgę, szczepionka na każdą piedołę.

@imarid: Ja chemtrails obserwowałem sam, na własne oczy. Jest to chyba jedna teoria spiskowa, którą mogę potwierdzić z własnych obserwacji. Bo
  • Odpowiedz
@Captaii: jak zaczenisz pisac ze te chemitrailsy to te chmury co samolot zostawia to zaczne sie smiac tak glosno ze uslyszysz u siebie az :P nie popadajcie w paranoje :/ a co do szczepionek owszem kiedys bylo tego mniej ale i czasy byly inne. mniejsza swiadomosc ludzi itp jak by nie bylo to ponad 20 lat temu. a jakos sobie teraz nie wyobrazam nie zaszczepic na pneumokoki meningokogi itp itd. potem
  • Odpowiedz
@Bonetti: Widzisz, są teorie spiskowe w stylu Elvis żyje, choć mamy jego zdjęcia z kostnicy, czy lądowania na Księżycu, gdzie NASA udostępniła dosłownie bibliotekę materiałów, wiele ośrodków na całym świecie badało przytargane kamienie, mamy zdjęcia z miejsca lądowania z lądownikiem i cały czas laserowo mierzymy odległość Księżyca od Ziemi, ponieważ chłopaki zostawili tam lustro.

Są też teorie spiskowe jakie krążyły 70 lat temu, że trzy z najpoteżniejszych państw na świecie, gdzieś
  • Odpowiedz
@imarid:

Jaki efekt według ciebie miałyby dawać te chemtrailsy?

A jaki chcesz, albo właściwie inaczej, ile za to jesteś w stanie zapłacić?

Kto by stał za tym wszystkim?

Ten kto ma kasę.

Co ktoś miałby na tym zyskać?

Kasa, wpływy, seks, dragi i rock'n'roll, etc.

"duże ilości danej substancji trzeba by było emitować, żeby chociaż miały wpływ na jakieś organizmy żywe"

Rozumiem, że masz na myśli zwierzęta, bo wiesz, rośliny i
  • Odpowiedz