Aktywne Wpisy

Muszę odkręcić wąż doprowadzający wodę do pralki, jest do tego jakiś specjalny klucz, bo metalowym francuzem to chyba połamię ¯_(ツ)_/¯
źródło: temp_file476915924799969493
Pobierz
JACCU +127
Robaki polaki mi poparkowały. A stane na miejscu dla pogotowia. Przecież jestem kimś k*hwa
#januszemotoryzacji #polskiedrogi
#januszemotoryzacji #polskiedrogi
źródło: temp_file5399485749596784004
Pobierz

Biedni jeszcze nie wyszli ze szpitala a już zwolnieni?
#niepopularnaopinia #katowice #myslowice #gornictwo
polecam obejrzeć
Przy 2% metanu, mimo takich przepisów, załoga nigdy się nie wycofuje. Jak robię 5 lat to jeszcze nie pamiętam takiej sytuacji.
Co do tego, że wszyscy winni zostaną ukarani - szczerze, to jakoś nie sądzę. Mam wrażenie, że Ci najbardziej winni (bo nacisk idzie z góry) jak zwykle się wywiną.
Co do tego, że pracownicy są też sami winni - częściowo
Jako ciekawostkę dodam, że pracownicy są już wzywani na policję celem złożenia zeznań. Szkoda tylko, że zajmują się tym ludzie, którzy o górnictwie nie mają zielonego
[ przywileje, 13-14 pensje, wczasy, stosunek pracowników "na górze" do "na dole 2:1 (pamiętając że pensje+przywileje tych z "góry" są kilkukrotnie większe niż tych "z dołu" ] -> to wszystko prowadzi do tego, że kopalnie pracują na granicy rentowności lub poniżej jej -> to z znów prowadzi do presji na wydobycie wszelkim kosztem, niestety również kosztem bezpieczeństwa
Co do bezpieczeństwa - niestety, ale kopiemy coraz głębiej. Bezpieczniej juz nie będzie, będzie za to coraz więcej kombinowania. I tu już nawet nie chodzi o pieniądze, jakaś fedra musi być, a bez naginania przepisów po prostu nie będzie się