Wpis z mikrobloga

Doszły do mnie właśnie słuchawki Xiaomi Piston https://www.wish.com/c/53fda26fe14f15094346f5bb

Muszę przyznać, że byłem zaskoczony jakością wykonania i samą paczuszką, która wygląda jak sporo droższy sprzęt (niż te 4zł ( ͡° ͜ʖ ͡°) ). w komplecie jest instrukcja rozpakowania, oprócz nałożonych gumek jeszcze 3 pary różnej wielkości i kształtu. Co do dźwięku... od razu po założeniu - tragedia. gra tylko jakby 100hz które zamula wszystko. o blaszkach czy depnięciu stopy można pomażyć. no i same gumki... akurat ich jakość wykonania jest słaba, szeleszczą, łatwo o efekt mikrofonowy. Jednak po dociśnięciu gumek, ich rotacji, założeniu tych z cx300, a ostatecznie gumek z xiaomi z rysunkiem słuchawki (czyli pewnie do rozmów) okazało się, że nie jest źle. Ba, jest bardzo fajnie. W Marillion - Assasing pojawiła się szeroka scena, bas ma kopnięcie, gra nisko i głośno, ale nie zagłusza innych partii. Brakuje może sopranu, lub środka, ale to może być kwestia mojego wybitnie niedopasowanego do tego sprzętu ucha. Z początku wydawało mi się, że to podróby, słuchawki, które wszyscy zachwalają, killery budżetowego pola zagrały dość średnio, ale po kilku kombinacjach było ok. myślę, że spokojnie dałbym za nie więcej niż te 4zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#pokazzakupy #wish trochę #audioboners
Pobierz
źródło: comment_We1TGU7zca471DXgdWBICa2Lb593BJQ8.jpg
  • 17
@lomir: no dobrze, są warte 4zł (za tyle właśnie kupiłem podróby, z tym że byłem tego świadomy).

Pistony poniżej 20$ to ewidentne podróby. Szczególnie, że część kasy idzie do sprzedającego na wish.com
@tranc: nie wiem czym są, wiem jak grają i ile za nie dałem. na pewno nie 100zł. poza tym zapomniałem dodać, na odwrocie napisane mają specyfikacje:

16ohm

94dB

2mW

czyli trochę inaczej niż na v2. podobno jest jakieś 2.1, które ma takie parametry.