Aktywne Wpisy
ish_waw +810
gracilis +63
Obserwuje sobie kacapską propagandę na wykopie i muszę napisać, że po wielu próbach udało jej się trafić w gusta wykopków. Mianowicie mnóstwo wpisów odwołuje się do treści "nie mam zamiaru walczyć za kraj który nic mi nie daje i tylko zabiera". Kontynuując punktem zaczepienia są p0lki, janusze wyzyskiwacze, mityczne wieloletnie kolejki na rezonans itd. Żeby mieć świadomość, jak bardzo jest to wycelowane w obrzydzenie polakom Polski trzeba pamiętać, że rosyjska propaganda nie
Ten film jest jak wielki talerz parujących, rozgotowanych pyz, polanych tłuszczem ze skwarkami. Postacie mają gęby jak pyzy, proporcje jak pyzy, ruchy jak pyzy, wszystko jest tłuste i ociężałe, ten tłuszcz się wylewa z talerza, a Ty próbujesz nadziać którąś pyzę na widelec, ale to się nie udaje, i za chwilę te pyzy są już rozdęte jak cysterny, wypełniają cały pokój zapachem smażonego tłuszczu i myślisz już tylko o tym, żeby się wydostać na zewnątrz...
Jezu, co ja piszę.
Może to i dobrze, że Miyazaki się zawinął, bo po Hauru jego filmy były już coraz gorsze. Gorsze przede wszystkim pod względem pomysłu i wizji. A w Kaze Tachinu jak dla mnie brakuje po prostu wszystkiego.
#anime #animerecenzje
Na ekranie coś się dzieje, a ja mam to w dupie, nie obchodzi mnie to, nie dotyczy. Umrą, przeżyją, zrobi ten samolot, nie zrobi - nic mnie to nie obchodzi... Ten film jest wyraźnie "od Miyazakiego dla Miyazakiego". On lubi samoloty i zrobił dla siebie film
"...mają gęby jak pyzy, proporcje jak pyzy, ruchy jak pyzy, wszystko jest tłuste i ociężałe, ten tłuszcz się wylewa z talerza, a Ty próbujesz nadziać którąś pyzę na widelec, ale to się nie udaje, i za chwilę te pyzy są już rozdęte jak cysterny, wypełniają cały pokój zapachem smażonego tłuszczu i myślisz już tylko o tym, żeby się wydostać na zewnątrz..."
@Goryptic: Anno. Hideaki to imię.