Wpis z mikrobloga

Kupiłem pewną rzecz na allegro od music-express. Zamówienie złożyłem w sobotę a metodę płatności ustawiłem na pobranie/kurier. Dziś myślałem że ta paczka przyjdzie, lecz nie przyszła. Zadzwoniłem na kontakt, okazało się że nie posiadają na stanie przedmiotu który zakupiłem. Po 2 telefonach dopiero konsultantka raczyła mnie o tym poinformować, przedtem kazała czekać na telefon z działu technicznego i się nawet na ten tel nie doczekałem. I teraz pytanie: Mogę na tej podstawie wystawić negatywa na allegro? Czy po prostu to jest normalna praktyka i sprzedają towar którego nie posiadają. I czy w razie czego mogę anulować ofertę którą złożyłem bez żadnych konsekwencji.

#pytanie #allegro
  • 8
Ja na Twoim miejscu zadzwoniłbym tam jeszcze raz i zapytał się jak z tą dostawą jest. Bo na stronie przedmiotu pisze 1 dzień, a Tobie zależy na czasie. Ciekawe co zaproponują? To już od Ciebie zależy jak to roztrzygniesz.
@Esoteric: dzwon. Zadaj zwrotu kasy (i wówczas jeśli dostaniesz to negatywa nie wystawiaj), albo poczekasz dłużej na towar ale oczekuj rekompensaty za kombinowanie.