Wpis z mikrobloga

Chciałem tylko podziękować Miłemu Panu Policjantowi, który gdy wczoraj piłem z koleżanką piwko na Słodowej we #wroclaw podszedł do nas i powiedział, żebyśmy szli bo widzieli jak pijemy a jak przyjdzie jego szef to mandat nam da, więc lepiej byśmy poszli. Oby więcej takich Panów.

Piwa przy sobie nie mieliśmy bo gdy ich zauważyłem z daleko, wyrzuciliśmy w krzaki no ale jak widać i tak widzieli, że trzymaliśmy.

W ogóle wczoraj ok 20 niezłą akcję mieli na Słodowej, chyba z 2 - 3 patrole chodziły i spisywały no i pospisywali troszkę bo nie każdy ich zauważył.

#policja #oswiadczenie #podziekowanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykopkami: nigdy tam nie można było pić ale zawsze było przyzwolenie. Od 2 lat bodajże zamykają wyspę na noc, wstawili kamery no i już nie ma przyzwolenia. Już nie można wrzucić w krzaki/za kurtkę i policja Cię ominie.
  • Odpowiedz
@M4h00n: miły policjant. Ja miło wspominam spotkanie z patrolem w Zielonej Górze jak pilismy w parku;) zamiast mandatu każdy miał zebrac 2 butelki i wywalić do smietnika;)

Ze słodową odstawili imho cyrk, bo wystarczyło dać monitoring i interweniować jak sie jakaś boruta dzieje. A tak zamiast mieć alkostudentów w jednym miejscu to ich rozgonili.
  • Odpowiedz
@Mleczny_Baki: Paaanie 15 minut później wyciągaliśmy piwa z krzaków, wyrzuciłem jedno prawie dopite i drugie pełne zamknięte więc było po co wracać. Piwka rosną w krzaczkach ;)
  • Odpowiedz