Wpis z mikrobloga

@MalachiaszC: nie wiem o jaki kit Ci chodzi ale raczej szkoda pieniędzy. Zrób sobie na początek jakiś prosty efekt gitarowy na jednym scalaku, schematy są dostępne za free. Jak już ogarniesz robienie PCB w domu, jakieś podstawowy elektroniki, to reszta poleci
  • Odpowiedz
@VoltageControlled: różnie, najbardziej glitche, czasami dokłądam tam techno, kiedyś indziej vaporwavy albo coś, chciałbym ogółem żeby moja muzyka była stylowa bardzo, coś jak Cosmin TRG albo Autechre, z tym że cosmin gra całkiem co innego, ale on wydaje mi sie taki fashion, a autechre to mistrzowie produkcji
  • Odpowiedz
@DerpVEVO: No dokładnie też mi się tak wydaje. Dzisiaj skończyłem delay na cyfrowym scalaku który brzmi totalnie lo-fi, obrzydliwie degraduje. Zdaje się, że do glitchy idealne narzędzie, o ile dobrze rozumiem ten gatunek
  • Odpowiedz
@VoltageControlled: Śliczne. Co to za moduły? Te schematy to kopia czegoś, czy autorski projekt? Eh, kierwa gorzkie żale: Z 10 lat temu miałem się też za to brać, ale zwaliłem winę (swoje lenistwo) na ojca że nie chcę mi pomóc. Z softem to już w ogóle brak winnych, a i też gówno z tego. Miałem okazje pracować u Roberta Henke (Monolake) i to też #!$%@?łem:) Gratuluje chęci i wrzucaj dalsze etapy
  • Odpowiedz
@disko3000: Dzięki. To są moduły robione z projektów mfos i yusynth. Tu jest ich 9 z 13, reszta czeka na poskładanie. M.in dwa oscylatory, pięć filtrów (tak :D), klony VCF mooga, ems vcs, arp itd. Planuję wziąć się niebawem za projekty Jurgena Haible, CGS, bergfotron, i pewnie coś jeszcze.

@DerpVEVO: fajny mini setup https://www.youtube.com/watch?v=azddyI4cCSM

Swoją drogą - mam starego szpulaka unitry, chodzi mi po głowie żeby przerobić go jakoś na
  • Odpowiedz