Aktywne Wpisy

KingaM +72
#zwiazki ale się #!$%@?łam. Facet mi dzisiaj beknął w tle jak rozmawiałam przez telefon z kimś waznym. Pytam go potem dlaczego mnie tak gnębisz i kompromitujesz i że ludzie pomyślą że jestem z jakims bekaczem a on na to że po jabłku to on musi. I tak sobie myślę że w większości związków po pewnym czasie partnerzy zaczynają zachowywać się w obecności swojego partnera tak jakby nie przejmowali się reakcją. Każdy potrafi
armagedon444 +283
#nieruchomosci
Dlaczego młodzi, dopiero wchodzący w dorosłość nie mogą kupić mieszkań? Nie wiem, choć się domyślam
Dlaczego młodzi, dopiero wchodzący w dorosłość nie mogą kupić mieszkań? Nie wiem, choć się domyślam
źródło: IMG_7740
Pobierz

Siedzę już 3 dzień z tym dylematem. Jest potrzeba rozszerzenia funkcjonalności starego amplitunera i TV LCD o radio internetowe, funkcje smart, sterowanie z pilota.
Ale jak to zwykle bywa płytka będzie używana w różnych innych eksperymentach :)
Na korzyść banana przemawia hardware ale z tego co czytam nie radzi on sobie z dekodowaniem video HD (pod linuxem). Choć SATA i giga ethernet kuszą tak samo jak ram i procek. Czytałem też, że nie ma cudowania z dystrybucjami np debiana, pobiera się czystą wersję armhf i to wszystko. Problemem mogą okazać się przystawki, które dedykowane dla maliny mogą nie pasować z bananem.
Z kolei malina radzi sobie ponoć całkiem dobrze z HD, jest nawet specjalne distro (OpenELEC) do media center. Sprzętowo niestety gorszy ale dostępne - co ważne, na rodzimym rynku - dodatki i akcesoria rekompensują braki sprzętowe. Za maliną stoi także fundacja RapberryPI i ogromna społeczność (fora, diy, vlogi itd...)
Mirki, co wybrać?
Podpiąłem dysk sieciowy i odtwarza filmy HD bez problemu. Do tego od ręki działa sterowanie pilotem od TV po HDMI - nie potrzeba nawet modułu IR. Większość
Komentarz usunięty przez autora
Dzięki za rady.
Ostatecznie stanęło na #bananapi za zgodność z architekturą arm i hardware. HD z akceleracją GPU póki co tylko w androidzie ale wierze że z czasem i w linuxie da radę.
To co musiałem z Chin* czyli płytkę + wifi + obudowę zamówiłem z ali.
Resztę czyli ładowarkę 2.1A + kartę 16GB class 10 z alle.
*By nie denerwować celników ( ͡° ͜ʖ ͡°)