Wpis z mikrobloga

Tak sie zastanawiam jak dalej ogarniac to #programowanie . Mniej wiecej poznalem juz jako tako składnie c#. Podstawowa skladnie wykorzystuje juz nawet w miare dobrze a te zaawansowana tj np. pieczetowanie klass, metod, interfejsy czy delegaty to to tylko w teorii wiiem niby do czego sluzy ale nawet nie umiem tego wykorzystać w swoich prostych projektach :) Generalnie chodzi mi oto co teraz? Jak dalej ruszyc z tym kodowaniem do przodu :) Robic teraz jakies tutoriale zeby otrzaskac sie z tym pisaniem? Siedziec caly czas w konsoli? W konsoli na razie napisalem kolko i krzyzyk, proste statki. Jestem w trakcie pisania blackjacka. Kolko i krzyzyk udalo mi sie przeniesc do do Windows Forms. Moj na razie najwiekszy sukces to prosty program, ktory wykorzystuja 2 inne osoby w naszej pracy :D Wczytywanie listy symboli z pliku txt i zarzadzanie nimi tj usun,dodaj + przekazanie go do programu, ktory uzywamy w pracy. (Duma ze uzylem dokumentacji jego API). No ale w sumie nie wime wlasnie jak dalej to pchnac, co robic. bo chcialbym kiedys, tak mi sie marzy, pracowac jako programista :)
  • 3
@wojtek656: Może jakiś program wykorzystujący matematykę np; przeliczanie współrzędnych geograficznych (kobita to robi ręcznie w pracy - czy jakimś tam molochem), operacje na wektorach - to się zawsze przydaje.

Delegaty możesz sobie potestować wykorzystując System.Threading - i podpinać taski - zrobić jakiegoś task managera - kolejkować taski etc.

Najlepiej to zmienić prace i programować w pracy - tam na pewno znajdą Ci ciekawe (albo #!$%@?) projekty :D.

Idę do roboty, bo