Aktywne Wpisy
iErdo +1428
Bożu, czekałem na niego z 2 godziny, aż usiądzie na tej gałązce, którą ja chcę i którą ja wybrałem
W końcu się udało, skubaniec szybki jest. Mega jestem zadowolony, bo ciężko zimorodkowi zrobić ładne zdjęcie. Wybaczcie ze wrzucam zdjęcie aparatu, ale prosto z terenu, później wrzucę po obróbce ;D W rogu widać jaki crop, bo bliżej nie chciał siadać xD
Obserwuj mój tag #pixerdo po więcej autorskich zdjęć
#fotografia #zwierzaczki #przyroda #
W końcu się udało, skubaniec szybki jest. Mega jestem zadowolony, bo ciężko zimorodkowi zrobić ładne zdjęcie. Wybaczcie ze wrzucam zdjęcie aparatu, ale prosto z terenu, później wrzucę po obróbce ;D W rogu widać jaki crop, bo bliżej nie chciał siadać xD
Obserwuj mój tag #pixerdo po więcej autorskich zdjęć
#fotografia #zwierzaczki #przyroda #
myszczur +166
Wszystkie moje zdarzenia drogowe:
-baba wjechała we mnie z rozbiegówki
-baba wjechała mi w dupę gdy stałem w korku - po prostu ruszyła nie wiadomo czemu i wjechała we mnie xD
-baba uderzyła mnie w bok zderzaka tylnego gdy stałem na światłach, włączała się do ruchu z parkingu i nie wyrobiła zakrętu na pas obok xD
-baba pierwszy raz na automacie cofała z miejsca postojowego i uderzyła w bok mojego zaparkowanego auta
-baba wjechała we mnie z rozbiegówki
-baba wjechała mi w dupę gdy stałem w korku - po prostu ruszyła nie wiadomo czemu i wjechała we mnie xD
-baba uderzyła mnie w bok zderzaka tylnego gdy stałem na światłach, włączała się do ruchu z parkingu i nie wyrobiła zakrętu na pas obok xD
-baba pierwszy raz na automacie cofała z miejsca postojowego i uderzyła w bok mojego zaparkowanego auta
Odpowiadając na pytanie @hereszka o ceny biletów pomyśleliśmy, że może warto wyjaśnić na forum ogólnym, dlaczego kupując bilety lotnicze w portalu rezerwacji musicie płacić więcej niż u przewoźnika, a kupując bilety autokarowe - nie musicie.
Otóż oferowanie 0% prowizji na #biletyautokarowe jest możliwe dzięki temu, że linie autokarowe traktują nas praktycznie jak swoją reklamę / biuro obsługi. To my zajmujemy się obsługą klienta, przedstawieniem oferty itp. - odciążamy linię w obowiązkach i dlatego część kwoty ze sprzedanego biletu trafia do nas, bez doliczania marży. Naszym zdaniem uczciwy i fajny system.
Lotnicze rezerwacje to inna sprawa. W portalach rezerwacji ceny zawsze będą wyższe, bo z jakiegoś dziwnego powodu dla linii lotniczych portale rezerwacji są konkurencją (tak jakby sklep sprzedający Coca-Colę był konkurencją dla firmy Coca-Cola). Dlatego też obowiązują inne sposoby rozliczania się z przewoźnikami - chcesz zarobić, to dodaj własną marżę; przewoźnik nie odda ci procenta ze sprzedanego biletu.
Masz np. www.lotnicze-bilety.pl (też nasz portal), gdzie - przyznajemy bez bicia - jest trochę drożej, bo po prostu muszą być doliczone prowizje, bo takie są umowy między adminem systemu rezerwacji i liniami. Nie licz, że kupisz bilet bez dopłat gdzieś indziej niż u prosto u linii lotniczej. Ale nie zawsze warto. Korzyścią z korzystania z portali rezerwacji mają być nie najniższe możliwe ceny biletów, ale możliwość porównania wszystkiego w jednym miejscu zamiast krążenia po 20 stronach różnych linii. No i w razie nagłej potrzeby załatwiamy szybko alternatywny kurs inną linią - kiedy sama linia nie skieruje cię przecież do swojej konkurencji, tylko za wszelką cenę będzie próbowała zatrzymać cię u siebie. Innymi słowy: wybieracie między najniższą ceną a wygodą i "buforem bezpieczeństwa".
Uf, mam nadzieję że przedstawiłem to w zrozumiały sposób.:)
#turystyka #jaktodziala