Wpis z mikrobloga

Wytłumaczenie i prośba o datki <3

(...) nie mam nie wiadomo jakich struktur a sam muszę ogarniać dwa powiaty dlatego wybaczcie ale mam trochę roboty (...) każdy z nas ma po za Partią własne życie pracę szkołę (...) A jak chcecie więcej profesjonalizmy to zaraz wam podeślę konto wyborcze.
  • Odpowiedz
@RPG-7: mnie bawi, że lewackie przygłupy oczekują, że partia działająca jedynie z własnych środków, zasadniczo napędzana przez ochotników i wolontariuszy, będzie równie zorganizowana co profesjonalne organizmy partyjne utrzymywane za grube miliony z budżetu.

Jest OCZYWISTYM, że wpadki się zdarzają i zdarzać będą, bo, uwaga...

...ci ludzie robią to za darmo w swoim wolnym czasie, a nie zajmują się tym zawodowo po 8 godzin dziennie za niezłą kasę.
  • Odpowiedz
@iniekcja: raban powinni robić, bo jedno to ich "wpadka", a drugie to skandaliczne zachowanie urzędasów.

Sam się 2 razy na tym przejechałem, raz nie chcieli mi pokazać dokumentów mojej sprawy, bo "nie muszą", pokazałem im przepis, to mi powiedzieli, żebym szedł ich skarżyć.

Teraz czekam 2. miesiąc aż ŁASKAWIE przekażą skargę do sądu i wygląda na to, że będę musiał pisać też skargę na nieuzasadnioną przewlekłość postępowania...

Więc ja akurat
  • Odpowiedz
@Pantokrator: ale urząd mówi co innego więc jest słowo przeciwko słowu, a skoro sami mówią, że są nieogarnięci, to skąd można wiedzieć, czy faktycznie byli przed tą 15, a nie chwilę po.
  • Odpowiedz
@iniekcja: Postanowienie prezydenta było 25 czerwca, czyli bardzo mało czasu na złożenie papierów. Planować działania nie należy, gdyż jest to cechą człowieka sowieckiego i socjalizmu, który przynosi śmierć i pożogę.
  • Odpowiedz
@iniekcja: urzędnik zawsze będzie kłamał we własnym interesie, a jak mu wykażesz, że nie ma racji, to będzie się odwoływał do oporu, choćby sprawa była w sposób oczywisty przegrana - przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń.
  • Odpowiedz
@iniekcja: chyba mierzysz wszystkich swoją miarą. Nie masz pojęcia, czy to uczciwi, czy nieuczciwi ludzie. Wiesz za to, że za darmo robią robotę, którą inni wykonują za grubą kasę. Jakby tam nie dotarli i chcieli kłamać mogliby wymyślić różne fajne historyjki o zepsutych samochodach itp. bzdurach, a wybrali jednak taką, którą prawdopodobnie będzie można zweryfikować.
  • Odpowiedz
@iniekcja: bo dowodów na niekompetencję/nieuczciwość urzędników mam w cholerę. Własne doświadczenie + doświadczenie rodziny/znajomych w tym zatrudnionych w administracji państwowej etc. Nie musisz mi wierzyć. Ale ja dobrze wiem, jak sprawy naprawdę wyglądają. Machina urzędnicza jest oparta na ludziach niekompetentnych, a jednocześnie jest mściwa i zakłamana.
  • Odpowiedz
@Pantokrator: ciekawostka z logiki, jeśli masz tezę, w której użyłeś dużego kwantyfikatora i znajdziesz CHOĆ JEDEN kontrargument, to teza jest nieprawdziwa.

Masz tutaj zeznania ludzi, którzy sami mówią, że są niekompetentni i nie mają czasu, a zeznania ludzi DOROSŁYCH.
  • Odpowiedz