@normanos: Kolejny phpmyadmin killer, który będzie tylko na hipsterskich hostach? :D
Nie wiesz nawet jakie życie jest piękne kiedy możesz połączyć się z zewnątrz / przez tunel ssh desktopowym programem. Nie ma milszego sposobu na pracę z bazą ;3
@normanos: Kolega @zwierze ma racje. Serwer bazodanowy tylko i wylacznie bez bezposredniego dostepu z zewnatrz. Kazde inne rozwiazanie to proszenie sie o klopoty.
I tak jak pisze @MattePRL - tylko tunel ssh albo vpn, porty wystawione na localhosta i z desktopa prosto do bazy.
@msq: proszę Cie/Was bo zaraz parsknę ;D 1. kto tu w ogóle mówił o jakimkolwiek dostepnie z zew? (pomijając fakt blokad na IP itp. ale po co w ogóle o tym gadać). 2. przecież gadka tu jest o zamienniku PMA który musisz sobie wrzucić na jakiś sharedhosting ;)
@normanos: No to tak jak napisalem powyzej i powtarzam ponizej - chocby z tych dwoch powodow to z mojego punktu widzenia bardziej ciekawostka niz narzedzie. Moze za jakis czas....
Alter view - i caly SELECT w jedenej linii
SQL command - i wielkie puste okno, bez podgladu tabelki
@normanos: Ja tam wolę desktopowego HeidiSQL, ale skoro to jeden plik, to do szybkiego grzebania w czymś na nieprzygotowanym serwerze może się przydać.
Śmierdzi mi to strasznie, że te bitki za chwilę się rozleją na większe terytorium. W skrócie śmierdzi na kilometr wojną światową, nie chce być złym prorokiem, ale następny rok będzie bombowy. #wojna #izrael #ukraina #palestyna
#php #mysql #webdev
Nie wiesz nawet jakie życie jest piękne kiedy możesz połączyć się z zewnątrz / przez tunel ssh desktopowym programem. Nie ma milszego sposobu na pracę z bazą ;3
@normanos: Kolega @zwierze ma racje. Serwer bazodanowy tylko i wylacznie bez bezposredniego dostepu z zewnatrz. Kazde inne rozwiazanie to proszenie sie o klopoty.
I tak jak pisze @MattePRL - tylko tunel ssh albo vpn, porty wystawione na localhosta i z desktopa prosto do bazy.
@normanos: No to tak jak napisalem powyzej i powtarzam ponizej - chocby z tych dwoch powodow to z mojego punktu widzenia bardziej ciekawostka niz narzedzie. Moze za jakis czas....
SQL command - i wielkie puste okno, bez podgladu tabelki
@normanos: #tylkoliniakomend :)
Tak wiem, nie zawsze jest.
@normanos: Nie widze powodu do przesiadania sie na niepelnosprawny skrypt :)
Poza tym wszystkie skrypty instalacyjne i wycofania i tak musze miec uruchamialne z linii komend.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu