Aktywne Wpisy

Wookash071 +18
Mam takiego jegomościa pod blokiem. Od dłuższego czasu dostaje jeść. Latem siedział na słonku, szukał mnie i czasem siostry po jedzenie. Podjeżdżałem pod blok o 2 w nocy to wybiegał znikąd za każdym razem. Jakby wiedział, że to ja.
Trochę mnie martwi ta pogoda. U mnie strasznie nie fajnie wieje i pada gęsty przelotny deszcz. To wpuściłem go do klatki schodowej, rozłożyłem mu koc który siostra my wyniosła. Wniosłem miske i dałem
Trochę mnie martwi ta pogoda. U mnie strasznie nie fajnie wieje i pada gęsty przelotny deszcz. To wpuściłem go do klatki schodowej, rozłożyłem mu koc który siostra my wyniosła. Wniosłem miske i dałem
źródło: 20240802_191208
PobierzPrzecież to jest niemożliwe, żeby w jeden dzień wezbrało tyle wody żeby o kilka metrów podskoczyło koryto, to są niewyobrażalne ilości wody. Teatr dla idiotów, tylko po co ktoś to inscenizuje, macie jakieś pomysły? Najpierw cowid, potem "wojna" na wukrainie a teraz to. A pelikany chodzą i łykają. Wyłączcie tv włączcie myślenie ludzie bo ręce opadają.
https://x.com/remizacompl/status/1835123657573597400
#powodz #niepopularnaopinia #takaprawda
https://x.com/remizacompl/status/1835123657573597400
#powodz #niepopularnaopinia #takaprawda

Co potrafi wykombinować człowiek pisząc w pociągu bez neta, i dokumentacji, żeby wyświetlić w konsoli liczbę w postaci binarnej.
#
includeusing
```**```
```**```
namespace
```**```
std;
```**```
int
```**```
main()
{
```**```
unsigned
```**```
```**```
int
```**```
A = 0b00101000;
```**```
unsigned
```**```
```**```
int
```**```
B = 0b10001000;
```**```
unsigned
```**```
```**```
int
```**```
V = A ^ B;
``````
string output;
``````
```**```
for
```**```
(
```**```
int
```**```
i = 7; i >= 0 ; --i)
{
```**```
unsigned
```**```
```**```
int
```**```
temp = 0;
temp = (1<
```**```
bool
```**```
number = V & temp ;
output.push_back( (
```**```
char
```**```
) number +48);
}
``````
cout << output << endl;
```**```
return
```**```
0;
}
@duffman: dlaczego xD
@duffman: Co potrafi wykombinować człowiek, który kiedykolwiek pisał w assemblerze :D
@parampadam: Chyba dlatego, że przy dzieleniu przez 2 reszty spisuje się od końca do początku i wychodzi wtedy binarnie, ale ten kod to taki trochę naopkoło jak dla mnie.
@Szab: że niby ja? xD
bin(liczba)@duffman: No i to jest najważniejsze xD
@duffman: Ogólnie mówię :D To było nasze pierwsze (albo drugie) zadanie na laborkach z Assemblera :D
string s;s.insert(begin(s),char(41));s.insert(begin(s),char(59));Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, ƶe to mniej wydajne, ale zakładam, ƶe w tym przypadku to dla Ciebie mało istotne.