Wpis z mikrobloga

@TakenByTheScourge: SSD włóż na miejsce HDD, a HDD na miejsce DVD. Czemu? Najprawdopodobniej (nie znalazłem 100% potwierdzenia w tym przypadku, ale np. w Lenovo tak jest) HDD jest podłączone do SATA3, a DVD do SATA2. SATA2 byłoby wąskim gardłem i dławiło możliwości SSD.

Reszte zrób jak napisał @Zsim. Przykładowa instrukcja (do Lenovo) wygląda tak http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=60134 (mniej więcej po środku strony, pod hasłem "2. Przerzucenie HDD w miejsce ODD")
  • Odpowiedz
@TakenByTheScourge: ja tak zrobilem w sony vaio. Tylko jak ktos tu wspominal w miejsce starego hdd dalem ssd, a tam gdzie naped kieszen. Na allegro to sie nazywa "kieszen na drugi dysk". Ja zaplacilem 48zl, maskownice przelozylem od napedu i wyglada jak oryginal.
  • Odpowiedz
@TakenByTheScourge: kup dysk na pamięciach MLC a nie TLC. Ostatnio też czytałem że wynaleźli sposób na "nadpisywanie na stare dane" przez co dysk nie musi "kasować starych plików" ogarnij temat. Ja kupowałem ssd jakieś 1,5 tou temu mam OCZ koleżanka Plaxtora mój wybór był lepszy ;)
  • Odpowiedz