Wpis z mikrobloga

Dobra panowie, chciałbym zamówić coś takiego, http://www.ebay.pl/itm/CNC-6040-3axis-1-5KW-spindle-110v-220v-with-ballscrew-tailstock-cnc-router-/191062758261?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c7c3a5375 jest mi ktoś w stanie powiedzieć, jak wygląda sprawa z Cłem i Vat-em maszyna z Chin wysyłka z ich magazynu w UK, jest tam napisane coś na ten temat, ale nie znam tak dobrze angielskiego. No i jak wgl kupić to na Ebay-u?

#ebay #zakupy #cnc
  • 4
  • Odpowiedz
@MarioMAX: to czemu w końcu na ebayu jak na ali jest taniej? z cłem drożej wyszło? doszły jakieś opłaty?

A co do kupna to ja bym po prostu zapłacił przez paypala i czekał a paczke.
  • Odpowiedz
@MarioMAX: jak zamawiasz na ebayu to musisz mieć tam konto + konto paypal i przez to płacisz tak jest najłatwiej i najszybciej bo gość ma kasę odrazu. Jeśli by cie oszukał to tez możesz się wtedy domagać zwrotu kasy od PayPala ale nie wiem jak to z tym dokładnie jest, moze ktoś inny ci wiecej na ten temat powie albo sam poszukaj jak to działa.

ja tak zawsze robiłem i nigdy
  • Odpowiedz
@rebul4: No właśnie trochę mnie niepokoi wysłanie takiej gotówki, a jak wygląda sprawa z reklamacjami na pypal ? I zna kolega na tyle angielski aby powiedzieć mi co jest napisane w dziale Payment i Tax and Duty?
  • Odpowiedz