Wpis z mikrobloga

Mirasy, mam pytanie o #gopro - czy jest jakaś sensowna alternatywa cenowa przy zachowaniu jakości ? Nie bardzo ogarniam, czy to taki "iphone" wśród kamer, gdzie płacimy za ich niesamowite akcje marketingowe czy rzeczywiście jest to najlepsza kamera do ekstremalnych zastosowań?

Jeśli ktoś jest biegły w temacie, będę wdzięczny za konkretne modele innych firm, którym warto się przyjrzeć.

#pytanie #pytaniedoeksperta #kamery #sprzet #technologia #dobrerady
  • 3
  • Odpowiedz
@k0pernik: zdecydowanie najlepsza i jeżeli planujesz używać jej jako sportowej kamerki a nie rejestratora samochodowego to sobie daruj. Mówi to właściciel 3+ Silver, której nijak do jakości 3+ Black a jednak wszystkie zamienniki kładzie na łopatki. Jeżeli faktycznie nie masz funduszy na 3 Black lub 3+ Silver/black (nie warto brać zwykłego silvera w tym momencie) to #sj4000.
  • Odpowiedz
@MtEden: Może nie tyle brak funduszy, co niechęć do płacenia za znaczek. Dzisiaj szukając informacji, natknąłem się właśnie na sj4000, ale z jednej strony widzę opinie takie jak Twoja "daruj sobie" oraz, że wszystko "kładzie na łopatki". A z drugiej, inni piszą że "to to samo co GoPro Silver" i rzeczywiście patrzę na porównania i różnica jest znikoma, czasami nawet na korzyść sj4000. Sam więc już nie wiem, co o tym
  • Odpowiedz
@k0pernik: To jest zamiennik. Będziesz i tak czuł, że to nie to. Tydzień/Miesiąc będziesz szczęśliwy a później oglądając innych filmy będziesz czuł, że to nie to. Zależy też jak chcesz to używać, czy montując i kręcąc coś pod większą publikę czy po prostu dla siebie, rodziny, znajomych. W pierwszym wypadku nie ma innej opcji. A używki są tanie dość więc warto. I pamiętaj, Silver ma gorszą matrycę (dlatego też Ci jej
  • Odpowiedz