Wpis z mikrobloga

Mirki, czy taki dysk nadaje się jeszcze na coś? Smart pokazuje wszystko na zielono, ale jak odpaliłem program do diagnostyki hdd z hiren's boot cd to efekt nie jest zbyt optymistyczny. Na dysku zainstalowany jest windows 8, który nie uruchamia się. Pojawia się tylko czarny ekran z komunikatem "Scanning and repairing drive", który przez kilka godzin dochodzi maksymalnie do 9%.

#hardware #laptop #laptopy
fliperro - Mirki, czy taki dysk nadaje się jeszcze na coś? Smart pokazuje wszystko na...

źródło: comment_nPOeRwnEs2HzlSE1EZOvnjuXPu1rZdlK.jpg

Pobierz
  • 7
@fliperro: na magazyn, po zablokowaniu pierwszych 15-20% na lewej, ukrytej partycji. Reszta dysku może się przydać na jakieś kopie. Na system już raczej nie. No, może na linuxa albo XP, bo wszystko od Visty się wpieprza i tak na początek dysku.
@poco: @murarz13: @RRybak: Dzięki. Potrzebowałem właśnie opinii kilku niezależnych specjalistów przed ogłoszeniem zgonu. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zastanawiałem się jeszcze czy nie próbować stawiać systemu na nowo, ale widzę, że nie ma to większego sensu. Kluczowe dane i tak udało się zgrać. Laptop jest na rozszerzonej gwarancji, więc przekonam się przynajmniej ile jest warta.