Wpis z mikrobloga

#koswdomu

Siema. Tak jak chcieliście nagrałem filmik z karmienia. Jako ostatnia leci dżdżownica ale niestety ruszyłem telefonem :/ ciężko karmić i nagrywać.

Na dniach postaram się zrobić gifa z karmienia dżdżownicami : )

Iga bardzo fajnie rośnie, normalnie widać z dnia na dzień jak się zmienia, wydaje też nowe dźwięki. Do tego bardzo towarzyska jest. Często puszczam ją po domu by sobie mogła swobodnie chodzić. Ona jednak woli siedzieć ze mną. Oglądam telewizję a ta wskakuje mi na brzuch lub bark i ogląda ze mną :)

Jutro dodam filmik jak zasypia podczas głaskania :)

#smiesznypiesek #ptaki #ptactwo
Szokatnica - #koswdomu

Siema. Tak jak chcieliście nagrałem filmik z karmienia. Jak...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pokarm zastępczy, mieszanka nabiałowa własnej roboty.

Jak już się naje to nie otwiera dzióbka, wtedy podaję jej wodę i to jest koniec pory karmienia :)

a latać to chyba nauczy się sama :)
  • Odpowiedz
@Szokatnica: pewnie sama się nauczy ja tak wróbla w domu wychowywałem to sam próbował latać, a potem to ja go brałem i nad łóżkiem puszczałem i po kilkunastu dniach wychodziłem przed dom i nie wierzyłem, że lata nad drzewami i ledwie go widać było i zawsze wracał, jednak po roku i kilku miesiącach wyfrunął przez okno z domu i nigdy nie wrócił i nawet dobrze bo pies go nie lubił,
  • Odpowiedz
@sosn:

Na początku myślałem że to Kos, więc zrobiłem adekwatny do ptaka tag. Potem jeden z Mirków zwrócił uwagę że to nie Kos, a Kwiczoł.

Zobacz tak wyglądał młody
  • Odpowiedz
@mactrix:

Powiem Ci że początkowo tak właśnie wyglądała. Jednak pewnie wszystko wyjaśni się w ciągu tygodnia lub dwóch gdy zacznie nabierać pełniejszego ubarwienia. Zobaczymy co to będzie, z pewnością Wy będziecie mogli to obserwować to razem ze mną : ) Skubana dzisiaj już sobie drobne loty urządzała :)
  • Odpowiedz