Wpis z mikrobloga

@nt22: Nie no bez przesady, raczej zgadza się niektórymi posłami, że to może być ustawione albo jakiś rodzaj gry. On wie, że już wygrał ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bardziej zastanawia mnie to działanie na kilka frontów. Z jednej strony bojownik o wolność mediów Pszemek, ale z drugiej strony Korwin nie zanegował ani nie powiedział nic w drugą stronę, więc jest OK.
@Nevethir: Powiedział tyle że Nowak do dymisji, a Tusk bez pośpiechu, bo faktycznie w tę grę może być zaangażowanych więcej graczy niż ci których obecnie dostrzegamy, Krul często był machiaweliczny i samo w sobie to nie dziwi, bez emocji chłodno o całej sprawie na przytomnie, natomiast dziwi np w kontekście tego że z drugiej strony Wipler i jego boje z trzeciej ogłoszenie na FB że trzeba zbijać na tym kapitał polityczny,
@genesis2303: Obydwaj po trochę mają rację. Z tym, że Wipler i jego boje przyciągnęłyby tą 'głupszą' część elektoratu, bo takie zabiegi działają na ludzi nie siedzących w polityce. Stonowany ton Korwina trafić może raczej do tych bardziej rozeznanych w ostatnich wydarzeniach i myślących z wyprzedzeniem. W sumie nie zastanawiałem się nad mechaniką ich działania, bo czasu też na tyle nie mam, żeby cały #!$%@? rejestrować i wyciągać wnioski.