Wpis z mikrobloga

Hej Mirki, jestem nieszczesliwym uzytkownikiem lacza 60mb/s z #upc i routera technicolor TC7200. Od 16 maja wifi smiga z zawrotna predkoscia 3mb/s (z info na infolinii wynika ze router gryzie sie z kartami wifi atheros). Momentami (zazwyczaj kolo polnocy) net zwalnia jeszcze bardziej i staje sie nieuzywalny. Tak wiem, predkosc jest "do 60mb/s" i po kablu smiga dobrze. Tyle ze co mnie to jak chce go uzytkować na tablecie/smartphone'e a takze nie ciagac po mieszkaniu obrzydliwego kabla przez ktory kiedys po ciemku wybije sobie zeby. Zadeklarowali sie naprawic, ale minely juz 2 tygodnie, a dzisiaj na infolinii powiedzieli mi ze jeszcze musze czekac tydzien. Nie chca mi wymienic routera na inny model. Jak mam z nimi walczyc?

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,16021814,UPC_przegralo_z_UOKiK__Nie_bedzie_wysokich_kar_dla.html

"UPC Polska zobowiązała się do zmiany regulaminu, dzięki czemu uniknęła kary finansowej "

Wedlug wyborczej UPC bedzie zmienialo regulamin i wtedy bede mogl umowe wypowiedziec. Co zrobic?
  • Odpowiedz