Wpis z mikrobloga

Czy 6 pkt straty po rundzie jesiennej to wciąż koniec walki o pierwsze miejsce bo jeszcze niedawno słyszałem że jest już pozamiatane i wiadomo do kogo należy ten sezon ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#mecz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@helsing1: Raczej koniec walki o pierwsze miejsce, bo za dużo drużyn jest przed Legią, to była wyjątkowa kolejka gdzie wszyscy potracili, do tego Legia miała przerwę od grania co 3 dni. Na wiosnę wraca Puchar Polski, LK i liga, więc strata się tylko zwiększy.
  • Odpowiedz
@MarekKellemen: To tak nie działa, że powiesz piłkarzom że mają się skupić na meczu z Puszczą Niepołomice, a oni uznają, że ćwierćfinał LKE z jakimś Betisem to tam nie jest ważny. Siłą rzeczy zawodnicy będą się oszczędzać, na meczach ekstraklasy, bo z ich punktu widzenia LKE daje im dużo lepszą ekspozycje w Europie.
  • Odpowiedz
@MarekKellemen: Podświadomości nie oszukasz, dlaczego najlepsze kluby często się męczą z ogórami? Dlaczego Legia była w stanie wygrać z Aston Villa, Betisem czy zremisować z Realem Madryt? Czy poważnie ktoś wierzy, że Legia ma tak samo mocny skład jak te drużyny?
Najszybciej człowiek nigdy nie pobiegnie na bieżni, tylko uciekając przed drapieżnikiem w lesie, procesy zachodzące w naszym organizmie są w ogromnej mierze od nas niezależne.
  • Odpowiedz
@CzaryMarek: Pilka nożna na szczęście to nie koszykówka gdzie lepszy zespół praktycznie 95/100 meczów wygra. Czasami motywacja, dyspozycja dnia i egzekwiwanie taktyki ma większe znaczenie. Taki Real nawet u szczytu formy zawsze jechał zimą gdzies do Ukrainy/ Rosji w pucharach i nie mógł wygrać bo dla nich to była niechciana wycieczka która niczego nie rozstrzyga a dla tamtych wydarzenie kilkulecia postawić się takiej drużynie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@MarekKellemen: No niby w piłce jest duży element przypadku, ale jednak Ligę Mistrzów Real potrafił wygrywać kilka razy pod rząd, więc może nie aż tak dużo, jak drużyna rzeczywiście jest zmobilizowana. No właściwie potwierdzasz, to co ja napisałem, że lepsza drużyna ma problem zmotywować się na słabszego przeciwnika.
  • Odpowiedz