Wpis z mikrobloga

@qnebra:

Błąd: Psuje istniejący pakiet "hunspell-en-ca" następującym konfliktem: "iceweasel". Jest on udostępniany przez "/home/uzytkownik/Downloads/firefox28.0+build2-0ubuntu2i386.deb" za pomocą: "gnome-www-browser,iceweasel,www-browster"

kompletnie nie czaję o co mu chodzi, ale swoją drogą to chyba lepsza byłaby wersja 64-bit

@kulmegil: nie
@qnebra: pobrałem z launchpada plik: firefox28.0+build2-0ubuntu2amd64.deb

przy próbie instalacji wyświetla error nowsza wersja jest już zainstalowana, muszę wywalić starszą czy da sie to jakoś inaczej zrobić?
@Attrazione: Siedzę na ubuntu 14.04 i najnowsza wersja w repo to 28. Dokładnie; 28.0+build2-0ubuntu2.

Chociaż może mint olał pakiety od ubuntu i wziął bezpośrednio od testinga? Dziwne. Niestety nie mam minta by to sprawdzić

Tak czy inaczej jeśli chcesz instalować starszą wersję to musisz tę nowszą wywalić. Robisz to za pomocą polecenia

sudo apt-get purge firefox
@xzn_: chciałem to rozwiązać bez usuwania, bo nie wiem co sie stanie z plikami konfiguracyjnymi, zakładkami itp.

szczerze mówiąc nie wiem z jakiego repo mi to pociągnęło, po prostu menedżer aktualizacji wyświetlił nowe pakiety do zainstalowania i dałem akceptuj
@Attrazione: w chodzisz do menedżera plików, wciskasz crtl + h i powinny pojawić się foldery z kropką na początku. Znajdujesz .mozilla - tak ten folder zawiera wszystkie zakładki i tym podobne, robisz backup tego folderu. Tak czy inaczej nic nie powinno zostać usunięte, nawet jeśli użyjesz purge które ci poleciłem