Wpis z mikrobloga

@Sickstee: no nie wiem, ja nigdy nie byłem wymiataczem w pokera, ale z tego co pamiętam przy dwóch sprawdzających plus nie wiadomo o kolejnych dwóch taka ręka przy 10 osobowym stole nie jest jakaś bardzo dobra. Ale z drugiej strony zajebista pozycja. Nie wiem jak to się ma matematycznie
  • Odpowiedz
@Recydywa: Ręka tego typu się nadaje do zagrania od czasu do czasu z tej pozycji, żeby zwiększyć swój zakres rąk w oczach przeciwników, żeby nie myśleli, że ktoś gra tam wyłącznie QQ+. Super mocna nie jest, ale w razie sprawdzeń ma szanse trafiać choćby jak tutaj postflop. Olorion z pewnością lepiej to wyjaśni jeśli będzie chciał :P
  • Odpowiedz
@Sickstee: rozumiem. U mnie to też zadziałał przy rozpatrywaniu tego rozdania czynnik psychologiczny czyli duże stawki, dlatego nigdy nie byłem dobry :)

Ale patrząc na to z perspektywy grania na grosze, rzeczywiście też chyba bym to sprawdził.
  • Odpowiedz
@Recydywa: Czekaj czekaj, jak "bym to sprawdził"? To Tobie chodziło, że Olorion z 67 nie powinien flopa zobaczyć, czy że koleś z KTs na UTG nie powinien flopa zobaczyć? Ja to pierwsze to nie ma w tym totalnie nic dziwnego, total standard sprawdzenie z pozycją i szukanie koloru/strita.
  • Odpowiedz
@Recydywa: konektory w kolorze to całkiem dobre ręce, mają bardzo wielki potencjał na flopie i często dobrze zagrane powodują, że można "odskoczyć" tak jak w tym wypadku.

BTW Olor właśnie ciśnie na 19 pozycji na 90 pozostałych i IMO to rozdanie mocno mu w tym pomogło
  • Odpowiedz