Aktywne Wpisy
KonserwatywnyMocny +494
Na TVP mówią że powodzianie mogli się umyć po raz pierwszy od 3 dni xD
Tymczasem ja myjący się co 5-7 dni xD
#powodz
Tymczasem ja myjący się co 5-7 dni xD
#powodz
mam_spanko +552
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
chwile sobie posiedziałem na nyskich forach, nawet niektórzy tutaj robią to samo
ludzie jebią po burmistrzu bo uspokajał jeszcze dwie godziny temu, że nic im nie grozi,
tak matoły, nic wam nie grozi za sprawą rozwalonej tamy w Topoli, zbiornik Nyski ma pojemność aby przechwycić tą wodę, burmistrz bardzo denerwował się na dezinformacje i sianie paniki w tej sprawie, dlatego powiedział o tym głośno w telewizji
ewakuacja dotyczy pękającego wału na rzece (już za zbiornikiem) który pojawił się z miedzyczasie.
nie ma nadzieję dla tego kraju niestety, jak ludzie nie potrafią nawet czytać i słuchać ze zrozumieniem, tylko jak psy rzucają się na chłopa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
PS: wypowiadam się tylko i wyłącznie o tej sytuacji, nie wiem czy burmistrz, coś s--------ł wcześniej, i powinien za to odpowiedzieć.
Siedzę we Wrocławiu, czekamy aż do nas dojdzie woda, mam zapasy, jestem spakowana, mam zatankowane auto i czekam aż powiedzą, że jednak musimy się ewakuować. W 5 minut wyjdę z domu jak będzie trzeba mimo, że fala kulminacyjna ma być dopiero w środę.
Odnośnie wywiadu w TV, oraz sytuacji obecnej na zbiorniku Nyskim, podtrzymuje swoje zdanie.
@BPPN: i staniesz w korku bo inni ludzie wpadli na ten sam pomysł, poczekać do ostatniej chwili i obesrwować w korku we wstecznym lusterku falę
To będzie rosnąca ilość wody w rzece, a nie tsunami. Wrocław nie jest usytuowany jak Kłodzko czy Głuchołazy, a ja nie mieszkam w ścisłym centrum tylko na Popowicach. Myślę, że czasu na ewakuację będzie sporo. Nawet teraz Nysa się