Aktywne Wpisy
mam_spanko +231
Konfederosyjskie działania przynoszą ogromne plony.
W Polsce wcale nie ma ksenofobii i nastrojów antyukraińskich... Każdy pretekst do walnięcia w Ukraińca jak widać jest dobry.
Ciąg przyczynowo skutkowy, to nie jest najmocniejsza storna Polaków.
Zamiast grzmieć na rząd, na system i na znieczulice w społeczeństwie, to trzeba wylewać swoje frustrację na inny kraj.
Tyle że ci Ukraińcy na prawdę tutaj pracują i próbują się asymilować. Cieszmy się że mamy takich migrantów, a nie bajzel jak na zachodzie.
W Polsce wcale nie ma ksenofobii i nastrojów antyukraińskich... Każdy pretekst do walnięcia w Ukraińca jak widać jest dobry.
Ciąg przyczynowo skutkowy, to nie jest najmocniejsza storna Polaków.
Zamiast grzmieć na rząd, na system i na znieczulice w społeczeństwie, to trzeba wylewać swoje frustrację na inny kraj.
Tyle że ci Ukraińcy na prawdę tutaj pracują i próbują się asymilować. Cieszmy się że mamy takich migrantów, a nie bajzel jak na zachodzie.
uncle_freddie +712
- Jestem szczęśliwa, jestem trzecia na świecie!
- W zeszłym roku byłaś druga, teraz jesteś trzecia
MIRROR 1: https://streamin.one/v/02df79f5
MIRROR 2: https://streambug.org/cv/4013aa
#paryz2024 #paryz2024gif #dzieciolowskicontent
- W zeszłym roku byłaś druga, teraz jesteś trzecia
MIRROR 1: https://streamin.one/v/02df79f5
MIRROR 2: https://streambug.org/cv/4013aa
#paryz2024 #paryz2024gif #dzieciolowskicontent
Potem zakupy z Romkiem który wyprawia grilla. Owoce, warzywa, fasola w puszce, ketchup. Rozpusta. Później jeszcze wizyta w Makro celem zakupu stroju kucharza, bo Roman chce go ubrać na grillu. Wieczorem grill, Mumin ma czapkę kucharska, Roman strój, jest jeszcze jakiś gościu z kobitą. Koniec.
U Filipa wyjazd z hotelu na lotnisko, większość filmu to droga na lotnisko, chodzenie po lotnisku, zachwyt nad rozmiarami lotniska i automatem wendingowym z płatnością kartą i ekranem dotykowym (w Polsce płatność kartą to standard od wielu lat, żadna nowość, prawie wszystkie jak nie wszystkie automaty to mają, w UK chyba tego nie ma).
Z samolotu kilka przebitek na posiłki i ekran do oglądania filmów w samolocie, Filip pokazał trasę samolotu która była tylko obrazowa, prosta linia na globusie, ale on chyba nie wiedział że samoloty cywilne nie latają nad Ukrainą i Rosją w czasie wojny i wymieniał kraje nad którymi będzie leciał patrząc na te linię.
Po wylądowaniu rozczarowanie lotniskiem Heathrow. Po zobaczeniu kilku lotnisk nie wydaje się takie fajne. Jazda pociągami z powodu przejechania kogoś na torach się komplikuje, Filip się przesiada z pociągu na pociąg, ludzie go źle kierują, jeździ autobusami, w pewnym momencie nie wie gdzie jest i idzie na piechotę. Dociera do celu i koniec filmu.
Z kasą chyba u niego krucho bo nie zdecydował się na wzięcie Ubera. Miał szczęście że nie dostał w dziąsło w tym Londynie. Jak mu było szkoda kasy na taryfę z lotniska to mógł podjechać kolejką jak najbliżej celu i wziąć sobie Ubera pod drzwi. Ja bym tak zrobił po locie przez pół świata, ale ja się nie znam.
#raportzpanstwasrodka
@Hexenbrenner: To jest nieprawdopodobny debil. On ma 24 lata chyba, a nie 84. Nie trzeba być specjalnie lotnym, żeby użyć jakiejś apki typu citymapper, czy inne tam działające jakdojade, a ten przygłup ludzi się pytał i mu źle podpowiadali, bo nie potrafi sobie sprawnie poradzić z czymś tak prostym jak przemieszczenie się z miejsca a do miejsca B
@adik75: z jego doświadczeniem to może być menadżerem od konserwacji powierzchni płaskich i zarządzać którym mopem dzisiaj będzie zasuwał po podłodze. Od biedy można nawet użyć google map, ale temu asowi informatyki i grafiki się nie chce. Jego podejście przypomina mi Indian z czasów kolonizacji Ameryki Pn., którzy na wieść o tym że muszą iść do pracy po prostu siadali i umierali z depresji.
@kureci_paratko: To ci dobre./rofl
@kureci_paratko: prawdopodobnie naje.ali chwilówek w Europie i uciekli do Scambodży, a to co oni nagadali na gniotach to się w ogóle kupy nie trzyma. Z jakiegoś tajemniczego powodu boją się wrócić do Europy. Nawet w PL ludzie z tagu wyczaili dług Ormowca na sprzedaż