Aktywne Wpisy
Viado +254
Dla wszystkich co bezdusznie rzucają hasłem "trzeba się było ubezpieczyć"
- Wiecie ile kosztuje ubezpieczenie domu na terenach na tym terenie? O ile w ogóle jest możliwe
- Wiecie że tam przeważnie mieszkają bardzo biedni ludzie w starych poniemieckich domach?
- Wiecie że ubezpieczyciel nie wypłaci żadnej kasy jeśli ktoś nie ma papierów na przegląd instalacji elektrycznej, pieca, komianiarza, itp? A te papiery mogły zostać porwane przez wodę
- Wiecie że w starym domu doprowadzenie instalacji elektrycznej, kotłowni itp do obecnych norm i przejśca przeglądów to może być koszt nawet 100k? Kogo na to stać?
- Wiecie że ubezpieczyciel wykorzysta wszystko przeciwko wam? Zawalił się dom od powodzi - fundamenty nie były zgodne z aktualnymi normami budowlanymi - nie ma kasy. Znaleziono jakaś "samowolę" budowlaną typu okno poszerzone o 10 cm - nie ma kasy. Brak wentylacji w kotłowni - nie ma kasy.
- Wiecie ile kosztuje ubezpieczenie domu na terenach na tym terenie? O ile w ogóle jest możliwe
- Wiecie że tam przeważnie mieszkają bardzo biedni ludzie w starych poniemieckich domach?
- Wiecie że ubezpieczyciel nie wypłaci żadnej kasy jeśli ktoś nie ma papierów na przegląd instalacji elektrycznej, pieca, komianiarza, itp? A te papiery mogły zostać porwane przez wodę
- Wiecie że w starym domu doprowadzenie instalacji elektrycznej, kotłowni itp do obecnych norm i przejśca przeglądów to może być koszt nawet 100k? Kogo na to stać?
- Wiecie że ubezpieczyciel wykorzysta wszystko przeciwko wam? Zawalił się dom od powodzi - fundamenty nie były zgodne z aktualnymi normami budowlanymi - nie ma kasy. Znaleziono jakaś "samowolę" budowlaną typu okno poszerzone o 10 cm - nie ma kasy. Brak wentylacji w kotłowni - nie ma kasy.
Trismus +542
Hej wszystkim,
Dzisiaj dotarł do mnie moduł do auta z AliExpress (Tylko tam był dostępny). Pierwsze co zauważyłem, że moduł różni sie od tego wystawionego na Ali. Miałem dostać moduł 6 kablowy, a dostałem jakiś 8 kablowy. Uznałem, że to nie problem i poszedłem montować. Przy montowaniu okazało sie, ze kabel od modułu ma brakujące piny w kostkach. Też uznałem, że to nie problem. Dolutowalem piny, sprawdziłem miernikiem wszystko elegancko.
Zacząłem montować moduł według instrukcji podesłanej przez sprzedawcę: Nie udało się, instrukcja była do innego modułu. Przeszukałem Chińskie strony i znalazłem instrukcję.
Po przetłumaczeniu i zamontowaniu: Auto sypie błędami jak z karabinu, ekrany się robią czarne, ogólnie auto dostaje #!$%@?. Odpinam moduł: Wszystko wraca do normy.
Sprawdzałem wszystkie piny, sprawdzałem miernikiem i wszystko jest poprawne. Po 8 godzinach (Montowałem go od 14-stek), się poddałem. Próbowałem go podpiąć na 101 różnych sposobów z myślą, że może kolory kabli pomylili. Moduł jest typu plug and play, a sam montaż powinien zająć nie więcej niż 20min
Chciałbym zwrócić Chińczykowi jego moduł i zamówić od innego, może inny wyśle mi “Standardowy” moduł używany przez wszystkich a nie podróbkę. Jako, że integrowałem w kable, to jak wygląda zwrot? Kable od modułu się odpinają, ale boję się, że zwrot zostanie odrzucony.
Raczej na 99% nie będzie sytuacje w której powiedzą aby zostawić moduł, bo kosztował 500zl.
Ktoś się znalazł w takiej sytuacji i może coś doradzić? Myślałem, że dostanę standardowy moduł jak znajdziecie, a dostałem jakieś #!$%@? muju, elektronicy samochodowi którzy montują takie moduły mówili, że pierwszy raz taką odmianę widzą na oczy.