Wpis z mikrobloga

Gotuje się we mnie krew gdy czytam coś takiego... Niewiarygodne, że takie rzeczy mają miejsce w tzw. Europie w XXI wieku. I ta sama Ukraina chce do NATO i UE? Może gdy przestanie być krajem z XX wieczną mentalnością, w którym pop święci pomnik zbrodniarza wojennego. Dlaczego Chorwaci, Niemcy czy Włosi nie stawiają pomników zbrodniarzom wojennym i nie nazywają po nich ulic? Na wschód od Polski nie ma Europy tylko azjatycka dzicz (nie obrażając Azjatów). #ukraina #wolyn #bekazpodludzi
cinu4 - Gotuje się we mnie krew gdy czytam coś takiego... Niewiarygodne, że takie rze...

źródło: Bez tytułu

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
@neurotiCat: patrz, że ja jestem w wojnie z kacapią po stronie Ukraińców, ale normalnie zaplusowałem jego wpis. Bo też wku*wia mnie ukraińska polityka historyczna i gloryfikowanie #!$%@?%ych zbrodniarzy i pod tym względem(gloryfikacji upa) uważam ich za dzicz podobną do kacapów.
Inna sprawa że na wschodzie i południu Ukrainy większość ludności uważała upa i banderę za zdrajców i kolaborantów Hitlera, a wy byście wszystkich Ukraińców #!$%@? do jednego wora z napisem
  • Odpowiedz
@kontrowersje: przestań pisać głupoty i poczytaj sobie o tym arcybiskupie. Bredzisz jak potłuczony a jeszcze cie jakieś wykopowe dzbany plusują, bo wrzuciłeś do swoich bredni zdjęcie Wojtyły.

Dwa dni po aresztowaniu Stepinaca zaprotestował Louis Breier z Nowego Jorku, Prezes Gminy Żydowskiej w USA:

„Ten wielki człowiek jest sądzony jako współpracownik nazizmu. Protestujemy przeciwko temu oszczerstwu. Zawsze był szczerym przyjacielem Żydów i nie ukrywał tego, nawet w czasach okrutnych prześladowań pod rządami Adolfa Hitlera i jego zwolenników. Wraz z Piusem XII, arcybiskup Stepinac był wielkim obrońcą prześladowanych Żydów w
  • Odpowiedz