Wpis z mikrobloga

Mam taką refleksję. Spotykam się z nieraz z tekstami ludzi, którzy piszą, że jak byli szczęśliwi, to nawet o tym nie wiedzieli. Ale co więcej mogli zrobić, zatrzymać czas?

#przegryw
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DisabledOwl: Ja w swoim życiu nie miałem chyba nawet ani jednego całego roku dobrego. Przez całe życie nie miałem długofalowego szczęśliwego momentu w życiu. Nawet w dzieciństwie. Wszystko dobre co mnie spotkało działo się przez bardzo krótki czas i tak jest do teraz. Zwłaszcza teraz. Za dzieciaka, kiedy człowiek był dużo mniej świadomy tego całego życiowego gówna, przeszkód i toksykologii (chociaż już wtedy dużo gówna doświadczyłem) niż teraz wystarczyły chipsy,
  • Odpowiedz
@mr-dawid: Bo miałem problem z wyczuciem twojego tonu. Nie wiem, co to znaczy szczęście. Dla mnie osobiście to wyraz obcy, który mnie nie dotyczy, albo dotyczy bardzo krótko. Chciałbym mieć przyjaciela, ale nie jest mi to dane.
  • Odpowiedz
@rubingramrap99 wydaje mi się że odczuwanie szczęścia na dłużej nie jest możliwe. Może być ogólne zadowolenie z życia ale szczęście kojarzy się z czymś bardziej wyniosłym i niestety krótkoterminowym bo zaraz pewnie znowu coś się #!$%@?
¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@mr-dawid: Czym dla mnie by było szczęście? Ze mną jest krótka piłka. Albo idziesz ze mną na całość, albo #!$%@?. Nie mówię tego oczywiście do Ciebie, tylko mówię o tym jak ja traktuję relacje międzyludzkie. Jeżeli nawet nie mogłem liczyć na małą przysługę ze strony byłego "przyjaciela", to uznałem to za porzucenie i w ogóle o tym #!$%@? zapomniałem. Rzucę banałem, ale ja albo kocham albo nienawidzę. Marzę o jakimś
rubingramrap99 - @mr-dawid: Czym dla mnie by było szczęście? Ze mną jest krótka piłka...
  • Odpowiedz
@rubingramrap99 rozumiem cię. Ja też czasem chciałbym zrobić coś spontanicznego, bez dłużnego analizowania ale z drugiej strony boje się i jestem prawdopodobnie zbyt nudny. Zabrzmi to trochę ckliwie ale życzę ci aby twoje marzenie kiedyś się urzeczywistniło 👍
  • Odpowiedz
@mr-dawid: Mam 25 lat. Boje się, że najlepsze lata młodości zmarnuję i skończę jako stary frustrat. Lęk przed tym jest u mnie bardzo duży. Panicznie się tego boję. (,) Tak w ogóle, to dzięki za życzenia.
  • Odpowiedz