Wpis z mikrobloga

Nie wierze, ze dziennikarzyny w polsce dywaguja o szansach Polski na awans xD

Moze by tak zaczeli rozmawiac o prawdziwej chorobie polskiej pilki dlaczego od tylu lat gramy niski pressing and nawet nie potrafimy zaatakowac jak przegrywamy, czyli beznadziejnym systemie szkoleniowym.

#mecz #kanalzero #kanalsportowy
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tenji: Mieliby zarzucać coś swoim kolegom, którzy tworzą i "pracują" w tym systemie? To tak jakbyś od stanowskiego oczekiwał, że będzie dociekał od czesia gdzie on tak tam dzwonił te 711 razy.
  • Odpowiedz
@r4x4: nie no chłopie za to zdanie to powinieneś sie zapaść pod ziemię taki to jest wyrzyg. Nawet nie ma co wchodzić z tobą dyskusje, idź oglądaj siatkówkę
  • Odpowiedz
@Chehu: a co osiągnął? Na euro jechało wtedy 16 zespołów, na mistrzostwa świata 13 i tam byle trener z ekstraklapy dawał radę awansować. Na turnieju już było tak samo jak z każdym innym trenerem. Za to kolejne eliminacje to była kompromitacja w jednej z najłatwiejszych grup w historii.

Jedyne co Beenhakker osiągnął to kilka wyników ponad stan w eliminacjach, ale to nie jest sukces, bo każdemu się może trafić.
  • Odpowiedz
@r4x4: a teraz jest walenie konia że doszliśmy w 2016 do ćwierćfinału (8 drużyn), a to takie osiągnięcie jakbyśmy w 2008 spełnili nasz plan minimum czy wyjście z grupy (też 8 drużyn)
  • Odpowiedz
@Goldstein: w 2016 mieliśmy mimo wszystko trudniejszą grupę niż w 2008 i osiągnęliśmy dużo lepszy wynik. I jeśli zakładasz wyjście z grupy w 2008 to w 2016 mieliśmy nawet większą szansę na medal. Wystarczyło trochę szczęścia w karnych, a Islandię byśmy pyknęli z rozpędu.
  • Odpowiedz
@maciej-oliwa: to samo co ostatnio De Zeeuw, że liczy się tylko walenie wódki. Powiedział też, że system szkolenia trzeba zmienić od podstaw i jest tragiczne zarządzanie to się pan prezes Lato z kolegami obrazili ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@r4x4: równie dobrze mogliśmy mieć trochę mniej "szczęścia" w karnych ze Szwajcarią. A zamiast Islandii to chyba miałeś na myśli Walię - dziwi mnie jak ją wszyscy lekceważą, #!$%@? wtedy Rosję i złote pokolenie Belgów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To chyba bardziej Walijczycy mogą żałować, że nie trafili na nas xD
  • Odpowiedz
@Goldstein: racja, nie wiem czemu mi się ta Islandia zakodowała. Ale Walia też była do przejścia. Belgia to z tym swoim złotym pokoleniem zawsze zawodzi, nie wiem co u nich nie tak, ale nie potrafią grać na miarę swojego potencjału. A Rosja to też mniej więcej nasz poziom. Byłby to wyrównany mecz, ale mielibyśmy ogromną szansę.
  • Odpowiedz