Aktywne Wpisy
vorio +414
Suszone warzywa mają nutriscore C, natomiast płatki, gdzie połowa to cukier ocenkę A.
Jprdl gdzie my żyjemy, że korpo może taka sieczke z mózgów robić.
#nestle #nutriscore #korposwiat #afera
Jprdl gdzie my żyjemy, że korpo może taka sieczke z mózgów robić.
#nestle #nutriscore #korposwiat #afera
źródło: 1000012471
Pobierz
MagicznaRuda +176
Prześladowania Polskich Przedsiębiorców przez państwo nie ustają :D
#januszebiznesu #it no i oczywiście #wykluczeniecyfrowe
#januszebiznesu #it no i oczywiście #wykluczeniecyfrowe
źródło: Screenshot_20260422-060038_X
Pobierz

POWTÓRKA Z ROZRYWKI BO JAK NA RAZIE ROZPIERDA...LA MNIE POZIOM S------L...NIA TEJ BRANŻY, TAM KLIENT SIĘ CHYBA NIE LICZY
MIRECZKI , halp , jaki rower górski dla dziewczynki 140 cm, tyle już się habilitowałem i wiem 3 zębatki na korbie , kaseta min 7 przełożeń , osprzęt może być podstawowy córa waży 30 kilo więc każdy osprzęt da radę , rama alu 13-14 cali koło 27,5 " , hamulec tarczowy , wysokość kroku 72cm (f)
budżet max 3 koła
przyjmę chętnie porady w postaci linków co uważacie że będzie ok, przepraszam z góry że tak się słabo znam na temacie :)
znane napisy typu cannondale odpadają bo to młode i zanim ogarnie to jej to ukradną :)
odpada temat decathlon :)
doradzajcie , odwdzięczę się doradztwem w moich tematach ( agd , klima, kawa , źródła zasilania )
@sailor_73: jeśli faktycznie do jazdy w górach, to jak najlżejszy. Bez żadnych blatów, 1x7 (to raczej będzie kaseta 8 bez jednej zębatki), bez „uginacza”, jak najlżejsze koła i opony.
Dzieci to nie są stukilowe worki kartofli, żeby musieć mieć amortyzowane wszystko, bo inaczej dyski wypadną z kręgosłupa.
Jak w motocyklach - moc/masa musi być jak najlepszy.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@krdewra: jak nie wiesz, to nie pisz
Jechałeś kiedyś rowerem ważącym 50kg? Bo ja tak. Da się, ale jakbym miał wybór, to wolałbym jechać rowerem ważącym 10k.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@wykopyrek: w jakich górach ? kto cokolwiek pisał o górach , po co te wymyślanie ?
może zamiast górski napiszę MTB? mieszkamy nad morzem więc żadne góry , te pagórki w Trójmiejskim Parku ogarniemy nawet na najsłabszym shimano :)
i prosiłem o linki
napisałeś rower górski
MTB
@wykopyrek: prosty rower OK, może tylko manetka do przerzutek do wymiany. Ale nie za takie pieniądze.
@barman84: 3kg różnicy jest odczuwalne dla dorosłego byka. Spróbuj sobie wyobrazić jaka to różnica dla dziecka.
To jest jak różnica między butami sportowymi, a gumo-filcami.
A jak obserwuję to większość osób nie potrafi przedniej przerzutki używać albo się boi. I jeżdżą ciągle na tej samej.
Żadnych amortyzatorów i innych pierdół. Tylko dodaje wagę. Przecież dziecko nie będzie latało jak na fullu po lesie.
Bo waga dla dziecka zrobi różnicę. Jak weźmiesz typowe cudo z 3 blatami, wielki amor itp to rower wyjdzie 15kg a to
Masz duże sklepy, masz filtry. To filtruj to co napisane i pytaj który chce. Bo już chyba decyzja, że ma być koniecznie górski podjęta. Więc co tu trudnego zostało? Córka w takim wieku, że może zrobic
dziękl
już wybrałem zostałem przy amulecie , model z przed dwóch lat ma wszystko nie jest za ciężki i oczywiście nie ma ich w Polsce
kolorystyka pasuje więc temat zamknięty , zamówiony
@pasta_alla_carbonara @wykopyrek @barman84
pozdrawiam
i tylko taka uwaga polskie sklepy to niestety słabi handlowcy