Aktywne Wpisy

Pandzia_art +92
Cześć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Widziałam, że bardzo spodobało się wam moje #rozdajo które zrobiłam bo nie mogłam się wykazac rekodzielniczo w #wykopaka więc.. zaszalejmy - drugie rozdajo, drugie pudełeczko. Uznajecie to za bonus świąteczny (。◕‿‿◕。)
Reguły są proste, jak i w poprzednim poście - plusujecie dla zasięgu, a osoby chcące wziąć udział piszą komentarz o treści "biorę udział".
Zbieranie zgłoszeń do soboty 14.12.24 godz. 20:00 (
Widziałam, że bardzo spodobało się wam moje #rozdajo które zrobiłam bo nie mogłam się wykazac rekodzielniczo w #wykopaka więc.. zaszalejmy - drugie rozdajo, drugie pudełeczko. Uznajecie to za bonus świąteczny (。◕‿‿◕。)
Reguły są proste, jak i w poprzednim poście - plusujecie dla zasięgu, a osoby chcące wziąć udział piszą komentarz o treści "biorę udział".
Zbieranie zgłoszeń do soboty 14.12.24 godz. 20:00 (

źródło: 1000007960
Pobierz
rales +54
Tylko pytanie czy ktoś się orientuje czy przy dochodzie holenderskim byłoby w stanie ogarnąć coś takiego na niemczech? WIele znajomych z pracy jest niemcami i dojeżdza sobie do pracy z tamtąd. Pozatym na niemczech sam robię zakupy, tankuję - no jest poprostu taniej. Sam mam obywatelstwo niemieckie.
Tylko z tego co wiem na niemczech jest ta cholerna SHUFA. Orentuje się ktoś w temacie - może idzie ogarnąć sobie kredyt na holenderski bank z mieszkaniem/domem w niemczech lub poprostu w niemieckim banku z dochodem holenderskim?
#holandia #niemcy #emigracja
@Czeski_Pablo: w NL trzy lata pracy przez agencję, albo rok na stałym kontrakcie żeby dostać hipotekę.
@G06DbT: @Czeski_Pablo bzdura :) znam ludzi co po pół roku na agencji wzięli kredyt na dom. Co prawda jest to głupie, ale da się
na polsce
@wojciech_s: to nie jest bzdura.
Możesz nawet i po tygodniu wziąć, jednak musisz spełnić pewne
Na zmianie którą mijam zatrudnili chlystka młodszego ode mnie, który ma zerowe doświadczenie w branży prosto pod firmę (nasciemniał w CV i robi tam już ponad rok) xd także to nie są jakieś złudne nadzieje
nie robę siedząc na magazynie, na taśmie prodyukcyjnej, rolnictwie czy w budowlance, żeby kręcili mi nosem przy przyjęciu
Także poszli po rozum do głowy -
"Poszli po rozum do głowy" no raczej nie poszli. Takie firmy doskonale wiedzą co robią.
Wygląda to trochę inaczej, niż łapie cię agencja, ogarniają ci pokój i przychodzisz na magazyn w pierwszy dzień i uczą
Ps: praca w takich firmach to nie tylko magazyn ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@G06DbT: no, czyli bzdrua
@Weles_Naczelnik: swoją drogą, dlaczego? Holenderskie prawo się na tyle zmieniło 2 lata temu, że teraz po fazie A większości ludzi dostaje kontrakty, jeżeli nie lecieli w c---a na agencji
Albo masz IQ 30 albo urojenia
@Czeski_Pablo
Poczytaj dokładnie co Schufa sprawdza i z czego robi raport. Kilka banków w Niemczech myśli o guldenach np Sparkasse i umożliwiają obsługę w ich języku plus hipoteki na dobrych warunkach.
Co do pracy - 1100 godzin