Wpis z mikrobloga

Zamek Chillon w #ets2 jest w zasadzie na przedmieściach Berna... zasmuca mnie jakim małym #!$%@? w tych całych ciężarówkach jest Szwajcaria.

Uświadamia mi to, że ets2 to trochę przestarzały projekt, a głównym celem ets3 powinna być przede wszystkim zmiana skali na coś bardziej poważniejszego.
  • 3
  • Odpowiedz
@Regierungsrat_Walter_Frank: niestety. Skala jest fatalna. Jeszcze w ATS udało im się podjąć lepszą decyzję zmieniają skalę mapy z 1:35 na 1:20. Jednak skala 1:20 zaczyna dawać się we znaki już. Widać to po Nebrasce, Oklahomie i Kansas. Nie wiem jak będą robili stany na wschodnim wybrzeżu. W sumie już Luizjanie będzie konkretny problem.
ETS 3? Nie wiem. Zależy czy w tym przypadku ew. z licencjami na ciężarówki negocjowali również na
  • Odpowiedz
@Regierungsrat_Walter_Frank: Oni obrali sobie za cel wydanie całej Europy do ETS2, a biorąc pod uwagę, jak mozolnie idzie im wydawanie dodatków, to zapomnij o ETS3 w najbliższej dekadzie.

Mnie też okropnie denerwuje skalowanie w tych nowych mapach - na Bałkanach nie zdążysz się rozpędzić po wyjeździe z jednego miasta, a już musisz hamować przed wjazdem do nowego. A po dojeździe doń - oczywiście - nasrane świateł. W tych nowych Szwajcarskich
  • Odpowiedz