Słuchajcie, założyłem na koniec tamtego roku firmę, która zajmuje się dostarczaniem ekologicznych opakowań dla gastro. Wymyśliłem nowy produkt, nigdy nie stosowany chyba w całej Europie. Są to opakowania dla cateringów czy ogólnie dla knajp serwujących swoje dania na wynos (pewnie znacie, najczęściej spotykane są czarne zgrzewane od góry folią). Te moje są wykonane z trzciny cukrowej i zgrzewane są papierem z woskiem. Cena za opakowanie i papier do zgrzewania jest niższa niż czarnego plastiku z folią.
Dajcie szczerze znaka, co o tym myślicie.
Hejt mile widziany, bez krępacji możecie jechać z koksem :D
@galey: jedyne pytanie jakie mi się nasuwa, to czy to jest tak samo trwałe jak plastik i sos tego nie rozdupcy czy coś takiego. Jakbym zajmował się kateringiem i trwałość tego byłaby taka sama jak plastiku i mógłbym jeszcze zmniejszyć sobie koszty: why not.
@ciemny_kolor: testowalismy to w dosyć prosty sposób ale chyba taki rzeczywisty - zrobiliśmy garnek gulaszu :D zgrzaliśmy to w piździec i do lodówki. Po paru godzinach trochę mięknie ale chyba z tej temperatury ale dalej było OK. To ma być ogólnie produkt dla cateringów robiących jedzenie na następny dzień (oni to pakują na zimno i wtedy jest OK) albo dla knajp dowożących do paru godzin. Wtedy jest gitara
@powsinogaszszlaja: zgrzaliśmy tego z 200 sztuk opakowań ale głównie na takich daniach mocno tłustych jak ten wspomniany gulasz albo z dużą ilością sosu. Na ten moment sprzedaliśmy jakieś 1000 sztuk ale to tylko dlatego bo tyle mieliśmy na testy - ale odzew był git bo chcieli dalej brać, chociaż to za mała skala bo tych pudełek sprzedaje się w Polsce dziennie setki tysięcy. Teraz będziemy mieli dostawę w czerwcu 160
@galey serio trzcina jest tańsza niz czarny plastik? Na stronie chyba jednak cena jednostkowa niższa niż te nowe opakowania. Poza tym zgrzewarka używana do plastiku i tak będzie nanosić cząsteczki nanoplastiku na eko opakowanie (╥﹏╥) wiem ze to głupstwo bo liczy się i tak zmniejszenie ilości tego sztucznego badziewia ale jednak badania biochem są bezlitosne.
@cyberyna: jak doliczysz podatek SUP czyli to co weszło od 1 stycznia czyli 0.25 zł netto do każdego pudełka to wychodzi korzystnie. A te pudełka są zgrzewane papierem pokrytym woskiem i to on się "wtapia", także tak mi się wydaję, że zgrzewarki ewentualny jakiś nanoplastik może zostać na górze tego papieru no ale fakt, jakiś badziew plastikowy z zgrzewarki może zostać na zewnątrz
Wytłumaczcie mi czemu od jakiegoś czasu tak długo sędziowie zwlekają z pokazaniem spalonego? Czemu to ma służyć? Przecież podanie poszło do zawodnika na pozycji spalonej, ten piłkę przejmuje to wiadomo że jest już spalony. Na co tu czekać?
Wymyśliłem nowy produkt, nigdy nie stosowany chyba w całej Europie.
Są to opakowania dla cateringów czy ogólnie dla knajp serwujących swoje dania na wynos (pewnie znacie, najczęściej spotykane są czarne zgrzewane od góry folią). Te moje są wykonane z trzciny cukrowej i zgrzewane są papierem z woskiem.
Cena za opakowanie i papier do zgrzewania jest niższa niż czarnego plastiku z folią.
Dajcie szczerze znaka, co o tym myślicie.
Hejt mile widziany, bez krępacji możecie jechać z koksem :D
Tutaj link do mnie jakby ktoś chciał się zagłębić w temat:
https://pakowanko.com/Pojemniki-do-zgrzewu
#gospodarka #gastronomia #ciekawostki
@galey: Ile testów zrobiliście?
Czy sprzedają się już te opakowania? Jaki odzew klientów?