Aktywne Wpisy
![KingaM](https://wykop.pl/cdn/c3397992/KingaM_QtQ1gbm4N0,q60.jpg)
KingaM +6
Zaraz to usunę bo nie ma sensu się odpalać i #!$%@?ć i słuchać lustracji. Czy w tym kraju wszyscy faceci są #!$%@?ęci, czy może to ze mną coś jest grubo nie tak, bo oczekuję odrobiny szacunku i traktowania mnie przez mężczyzn jak równej, a nie biednej, zagubionej sieroty, sexy-wampa czy opiekunki domowego ogniska? Ja wiem, że Polska mentalnie jest na dalekim Wschodzie, gdzieś w okolicy tajgi syberyjskiej, ale come on. Zastanawiam się,
![KingaM - Zaraz to usunę bo nie ma sensu się odpalać i #!$%@?ć i słuchać lustracji. Cz...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/31f73dc4fe4aa7894a458d5c2a87a8d35c42a1295d9f85c583fae8b297cff5f3,w150h100.jpg)
![WielkiNos](https://wykop.pl/cdn/c3397992/WielkiNos_dTiY14auZf,q60.jpg)
WielkiNos +196
Dla oburzonych twitterowych juleczek wzorem do naśladowania jest madka, która wychowała syna na spermiarza bez godności a potem popiera przemoc fizyczną wobec własnego syna za gwizdanie. Madka, która chce osobiście stosować wobec własnego dziecka przemoc fizyczną bo komfort obcych bab jest ważniejsze niż jej własnego syna.
#bekaztwitterowychjulek #pieklomezczyzn #p0lka
#bekaztwitterowychjulek #pieklomezczyzn #p0lka
![WielkiNos - Dla oburzonych twitterowych juleczek wzorem do naśladowania jest madka, k...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/25b32c2a9695235b1611887dc634ff4e4c687c7928ec707dbfb7d38291f5151e,w150.jpg?author=WielkiNos&auth=d4732655a1371074ce94e51144468384)
źródło: temp_file4483520094801032796
Pobierz
Jako że wraz z @Silly_Alpaca przywiodło nas do Warszawy, postanowiliśmy sprawdzić, czy Magda Gessler truje ludzi, a także czy jesteśmy normalni. Tym samym wybraliśmy się do słynnej restauracji U Fukiera. Oprócz pysznego jedzenia (o tym później) znaleźliśmy tam zdjęcia Magdy, które pokazywane były w intro do pierwszego sezonu oraz, jakże by inaczej, lustra.
Po zajęciu miejsc uprzejmy kelner przyniósł nam chleb z przepysznym domowym masłem. Przestudiowawszy menu, skusiłem się na dania z karty sezonowej i tym samym na przystawkę wziąłem karmelizowane białe szparagi z aioli z avocado. Na drugie weszła polędwica cielęca podana na gorącym kamieniu (Madzia robiła coś takiego w kilku odcinkach) i warzywami. Żeby się nie ubrudzić, dostałem jakże gustowny śliniaczek, który zobaczyć można na zdjęciu przypiętym do wpisu. Na deser wzięliśmy zupę nic i coś tam i coś tam (typowa debilna madziowa nazwa). W skład "zupy" wchodził krem ze śmietany i żółtek z alkoholem i wanilią, do tego gałka lodów, beza pistacjowa i trochę owoców. Chyba nas obojga ta część uczty najbardziej zachwyciła. Madzia podobno to wszystkim poleca, my również ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
W mojej opinii było to jedno z najciekawszych kulinarnych doznań. Szparagi to było zdecydowanie ciekawe połączenie smaków. Podano je na gorącym talerzu oblane w lekko karmelowym maśle, więc były słodkie. Polędwicę cielęcą ciężko zepsuć, była świetnie przyprawiona solą i rozmarynem. Lekko ją przysmażyli, a ja sobie dosmażałem kawałki na kamieniu do pożądanego przeze mnie stanu medium rare. Cała przyjemność dla dwóch osób (doliczają 10% za obsługę) wyszła około 700 zł. Czy było warto? Moim zdaniem tak, ale na pewno przyjdę ponownie jak będę trochę bogatszy.
#kuchennerewolucje #magdagessler #jedzenie #foodporn
źródło: 23aaaa25-5c5b-4112-b693-04dfc4591130
PobierzDrugie danie to pieczona szynka cielęca z warzywami i kopytkami. Ogółem danie dobre, mięsko wyśmienite, ale jednak
źródło: 435941086_1617474342361489_2436406244286513288_n (1)
PobierzKomentarz usunięty przez autora