Wpis z mikrobloga

#pracait #programowanie #programista15k

Dzisiaj po dwóch miesiącach od zwolnienia dostałam pracę, 1k wiecej niż w poprzedniej firmie. Level mid. Bałam się że rynek mnie nie wchłonie, schizowałam czytając o programistach co szukają 6 miesięcy i nic. Było ciężko, odsiew jest duży i po 200 osób na jedno stanowisko wysyła cv.
  • 26
  • Odpowiedz
A masz dobrze zrobione CV? Ja przez pierwszy miesiąc wysyłałam słabe i był prawie zerowy odzew a potem je przerobiłam i nagle posypały się zaproszenia na interview

@s1gyn: tak z ciekawości, jak je przerobiłaś? ja też dziś poprawiłem cv ale nie ma nowych ofert i musze poczekać na sprawdzenie rezultatów xd
  • Odpowiedz
  • 2
@bb-8: W moim poprzednim CV miałam tylko wypisane firmy w których pracowałam, więc było bardzo słabe, na pewno takiego nie masz:) Oczywiście było jeszcze napisane na jakich stanowiskach + daty. Pod spodem lista skilli. A przerobiłam tak, ze pod każdą firmą wypisałam listę projektów. Każdy projekt to opis projektu, lista moich obowiązków w projekcie (lanie wody) i ładnie wyróżnione graficznie technologie wykorzystywane w tym projekcie. Dodatkowo z boku CV, już na
  • Odpowiedz
  • 1
@PanMlecz: Myślę że wylistowanie pod każdą firmą zakresu moich obowiązków w pracy (o to cały czas pytali mnie rekruterzy wczesniej) oraz opisy projektów. I informacja o tym ile lat pracuję z daną technologią. Ja mam np 5 lat doświadczenia z Reactem, wcześniej w moim starszym CV nie było tego dokładnie widać.
  • Odpowiedz