Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@4e68a9f9a671 Ja i 99% ludzi z mojego otoczenia potrafimy sobie mentalnie oraz fizycznie poradzić tą przepoteżną zakrętka, z którą tobie podobni rujnują sobie życie XD
  • Odpowiedz
@Kempes: Ty się wkur...sz na zakrętki a tysiące ton plastikowych banerów powyborczych spokojnie sobie zgnije. Na kolejne wybory wyprodukuje się tysiące ton nowych plastikowych banerów. Tego gówna k...wa nie zabronią unijne ścierwa.
  • Odpowiedz
Ja i 99% ludzi z mojego otoczenia potrafimy sobie mentalnie oraz fizycznie poradzić tą przepoteżną zakrętka

@Kempes: 99% ludzi bez większego problemu poradzi sobie jak im obetniesz mały palec u prawej ręki. Ale jest to słaby argument za obcinaniem wszystkim małych palców. Nie sądzisz?

Nie o żółwiach z twoich snów jest ten wpis.

@Kempes: a czy możesz wyjaśnić czemu, Twoim zdaniem, ma służyć przyklejanie zakrętek do butelek?
  • Odpowiedz
@Kempes: Czasem trafiam jeszcze na butelki plastikowe bez tego. Elegancko wyrzucam do plastiku. Jak widzę to gówno, to w serduszku dziękuję, że unia dba o moje środowisko i ląduje w papierze. Zresztą z tym samym gównem, co karto po mleku, który więcej ma w sobie plastiku, niż papieru. Tak trzeba żyć.
  • Odpowiedz
Pewnie temu, dlaczego wprowadzono zamknięcia nie odrywanlne do aluminiowych puszek.

@Kempes: zamknięcia aluminiowych puszek zostały zmienione nakazem prawnym, czy po prostu wyglądają tak od zawsze, bo taka forma jest optymalna?

Wykręcasz się od prostej odpowiedzi na temat tych zakrętek, czy może jej nie znasz, lub jest ona niewygodna?
  • Odpowiedz
@Kempes:
Widzę że net/ lewactwo lubi wyśmiewać ludzi narzekających na te nakrętki, jak by innych problemów nie było. Ale to przecież jest żenujące, że Ue udaje jakąś walkę o ekologię bo zmniejsza wagę butelek Pet o 1/200 skrajacjac nakrętkę o 2mm. Meeeega żałosne, a wystarczy narzucić by robili napoje w szkłach, plastik ostateczność i jak chcesz to plac x2 do szkła. To udają jakieś cyrki z nakrętkami a potem tacy jak
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@text Tacy jak narzekali swego czasu, o czym pisałem wyżej, na nieodłączne zamknięcia do puszek aluminiowych z napojami. Prawie identyczna narracja... i co? I jakoś od lat to jest wprowadzone i nikomu to nie przeszkadza. Masz chyba na drugie imię "narzeka" na pierdoły. Prowadzisz nierówną walkę z przepotężnymi lewackimi plastikowymi nakrętkami... malkontencie XD
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@4e68a9f9a671 Jak na malkontenta to jesteś wyjątkowo uparty... A do czego ci informacja, czy zamknięcia do puszek zmieniła sama branża, czy odgórnie przepisami? Zostały zmienione, ludzie, tacy jak ty, narzekali na tą zmianę, ale i tak ja wprowadzono. Od wielu lat nikt na to nie zwraca uwagi, że teraz zamknięcia się nie odgrywają całkowicie od puszki. Podobnie będzie z zakrętkami plastikowymi, malkontenci będą narzekać, a pozostali ludzie przejdą obok tej banalnej zmiany
  • Odpowiedz
@4e68a9f9a671 bo odkręcone nakrętki w sortowni trafiają do frakcji drobnej i nikt ich nie odzyskuje, lecą do spalarni albo na wysypisko. Obecnie zbyt duże koszty na poprawne sortowanie takich małych odpadów.

Butelki plastikowe natomiast są już łatwo oddzielane i można wtedy bez problemu odzyskiwać wtedy też nakrętki przyczepione do nich. Tak jak wspomniałem wcześniej, funkcjonują też cały czas skupy nakrętek, bo wtedy mają to od razu posortowane i też można je odzyskiwać.
  • Odpowiedz
bo odkręcone nakrętki w sortowni trafiają do frakcji drobnej i nikt ich nie odzyskuje

@Templar: i to jest konkretna odpowiedź. A nie jakieś #!$%@? @Kempes, że "hehe, robiom to i ja się cieszem, że debili dupy pieko".
  • Odpowiedz
@Kempes: typie ale to jest fakt że te nakrętki są niewygodne. Tak samo jak komunikaty o rodo i cookiesach (ok, dla ciebie pewnie są wygodne, bo widzę, że szurem jesteś). To w puszkach to nie wiem jak było wcześniej ale przecież to że się nie rozlacza w niczym nie przeszkadza
  • Odpowiedz