Wpis z mikrobloga

chcemy użyć dockera to musimy ściągnąć obraz mysql i php do katalogu w którym trzymamy apke?

@massejferguson: w podstawowej wersji nie wybiera się gdzie pobierane są obrazy usług i gdzie potem powstają ich kontenery, tą decyzją zajmuje się docker engine. Na WSL2 jak masz docker engine zainstalowany przez Docker Desktop, on samemu wykorzysta Linuxowy Subsystem; jak zainstalowałeś samemu docker engine na Windowsie, to raczej będzie korzystał z zasobów tego OS, a
  • Odpowiedz
Napisz w chacie: "Please make me a docker-compose.yml file with php and mysql to use with laravel.

Powie Ci nawet z grubsza jak go użyć albo dopytaj.
  • Odpowiedz
czytałem dokumentacje i #!$%@? mi to daje...

@massejferguson: czytanie ze zrozumieniem się kłania. Ja na podstawie dokumentacji i szybkiego jeszcze googlowania (po graifkach) szukałem sobie, która paczka najlepiej będzie pasować pod aplikację Headless z obsługą SPA: czy Laravel Passport, Laravel Sanctum czy jeszcze tam jeden. Czy może samemu zrobić aplikacjęOauth2 na JWT. Stanęło na ostatnim, ale najlepiej napisane przez Dependency Inversion, aby móc w przyszłości np. jednak przejść na któreś
  • Odpowiedz