Aktywne Wpisy
wieszjo +21
#!$%@? Leverkusen, kupon mi nie wejdzie... OCZYWIŚCIE MUSZĄ PRZEGRAĆ PIERWSZY RAZ OD 60 MECZY AKURAT JAK JA POSTAWIŁEM ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dajcie zdj wykopki co wy aktualnie robicie.
#famemma
Dajcie zdj wykopki co wy aktualnie robicie.
#famemma
Powody czemu kobiety odrzuciły mnie jako koleżankę
- nie jestem lewaczka
- slutshaming
- Transfobia
- rasizm
żenujące
#gownowpis
- nie jestem lewaczka
- slutshaming
- Transfobia
- rasizm
żenujące
#gownowpis
Ukraina używa pocisków HARM, które są poprzednikami AARGM i które mimo to odnoszą spore sukcesy przeciw rosyjskim radarom. Użycie HARM przez Ukraińców jest przy tym mocno ograniczone, bo MiG-29/Su-27 to wielkie, świecące na radarach kobyły, a do tego nie mogą wyszukiwać celów ,,w locie" - pociski HARM muszą zostać wcześnie zaprogramowane na ziemi pod pokreśloną lokalizację.
To teraz wyobraźcie sobie co z rosyjską OPL zrobią nasze F-35A, ze znacznie lepszymi pociskami, cechami stealth i zdolnością to poszukiwania wrogich radarów i wskazywania celów w trakcie realizacji misji ( ͡° ͜ʖ ͡°). Obwód Królewiecki zostałby zneutralizowany w kilka godzin: zasypanie rozpoznanych pozycji pociskami z HIMARSów, K239 i JASSMami z F-16, równoległy drononapad (np. Gladiusami) w celu sprowokowania włączenia radarów, a tuż za tym wszystkim F-35 z AARGM masakrujące każdy napotkany radar ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Przydałyby się tylko te dwie dodatkowe eskadry F-35A, żeby podnieść ich ogólną liczbę z 32 do 64 sztuk.
#wojskopolskie #lotnictwo #militaria #wojna #polska #ukraina
@simon-talles: Dodatkowo program znowu łapie opóźnienia, bo wersja TR-3 ma problemy, a my zamówiliśmy TR-4.
@wjtk123: Żodyn nie pomyślał ( ͡° ʖ̯ ͡°). I tak dobrze, że kupiliśmy 32 sztuki, a nie 16 xD. I zbrodnią jest brak zakupu dodatkowych F-16 wcześniej jak
Tych 48 F-16 to jedyny nienaruszony przez darowizny komponent naszej armii.
@simon-talles: Każdy dodatkowy typ samolotu to kolejne miliardy na jego eksploatację. Dla nas idealnym rozwiązaniem byłyby F-16 i F-35 jako jedyne samoloty bojowe, bo te samoloty się świetnie uzupełniają.