Wpis z mikrobloga

Dlaczego wy nie rozumiecie, że powrót wszystkich mężczyzn w wieku poborowym z Ukrainy, z krajów UE to coś co musi się wydarzyć dla dobra nas wszystkich. Ukriana dostała kolejny pakiet pomocy militarnej i finansowej, ale co z tego skoro nie ma kim walczyć. Jeśliby tak wszyscy mężczyźni w wieku poborowym wysłać do walk to znacząco przeważyło by szale zwycięstwa na konto Ukrainy i russkim brakowałoby zasobów do produkcji na czas, kolejnych orków jako mięsa armatniego.
I proszę, nie piszcie o kobietach do woja, bo nie jesteśmy my, ani Ukraina krajami jak korea północna czy Iran. Mamy inną kulturę i historię wojskowości. A opinie takie jak kobiety i mężczyźni do woja lub wcale są zajebiscie na rękę fiutkowi putinowi, wystarczy popatrzeć na aktualną sytuację za naszą granicę.
#polska #ukraina #wojna #rosjatogowno #ruskieonuce
  • 51
  • Odpowiedz
ale to nie ma znaczenia kim jako jednostka jestem, bo kiedy nadejdzie (oby nigdy nie nadeszła oczywiście) czas bronienia naszego kraju to wszyscy jesteśmy zobowiązani broń jej

@Berkel_88: ja nie jestem zobowiązany do bronienia kraju, bo zobowiązać się mogę sam. Nikt mi tego nie może narzucić.

I ma znaczenie kim jesteś. Bo jeśli jesteś zawodowcem / przeszkolonym, to oczywiście że pójdziesz w pierwszym rzucie na śmierć. I pewnie chciałbyś, żeby to
  • Odpowiedz
  • 0
@G06DbT ale bronić ojczyzny to nie tylko bronić cegieł, ale bronić też twoich bliskich, znajomych, ale i nieznajomych, bronić swojego narodu. Brak Ci patriotyzmu, a obowiązek bronienia kraju maxz narzucony w momemcie urodzenia, tak samo jkak płacenie podatków
  • Odpowiedz
urodziłeś się tutaj wiec masz obowiazek bronić tej ziemi

@Berkel_88: gówno prawda

I tak zostaniesz wcielony w kamasze, a tam tacy jak ty będę doslownie ruchani bo cioty, zdrajcy, na to tylko zasługują

@Berkel_88: chyba ciebie. Widzę, że nie potrafisz merytorycznie rozmawiać, więc trzeba atakować.

Pomacham Ci jak będziesz w trumnie jechał z powrotem z frontu. Pa, miłego dnia.
  • Odpowiedz
  • 0
@G06DbT i gówno znaczy moje i twoje życie kiedy w niebezpieczstwie jest cały kraj! Nie #!$%@? o praiwe do własnej woli itd. wszystkie narody co tak uważały juz nie istnieją bo zostaly podbite i zgladzone, właśnie przez takie myślenie jak twoje
  • Odpowiedz
juz nie istnieją bo zostaly podbite i zgladzone

@Berkel_88: no i żadna strata. Coś się kończy, coś się zaczyna. Nic nie trwa wiecznie.

gówno znaczy moje

@Berkel_88: twoje tak, moje dla mnie jest bezcenne.
  • Odpowiedz
@Berkel_88: Tak jak mówiłem, chcesz umrzeć, droga wolna, dostaniesz jakimś odłamkiem w okopie i tyle cię będziemy widzieli. Ja nie mam zamiaru zginąć.
  • Odpowiedz