Wpis z mikrobloga

@jegertilbake: 10k za auto z min 2013r.? chyba euro xD Nawet dołożę te 20k zł jak mi znajdziesz auto z 2015r., w segmencie c, które nie jest trupem i ma więcej na wyposażeniu niż wspomaganie kierownicy
@cyberspace: gdzieś jest źródło jak oni chcą zredukować PM? Bo maksymalna emisja z silnika spalinowego odpowiada mniej-więcej emisji z opon i hamulców przy pojeździe o wadze 400 kg. Więc przejście na elektryki w tej kwestii niewiele zmieni.
@ShortyLookMean: dobre pytanie, ale ja widzę zalety elektryków w kontekście geopolitycznym. ropa się kończy, słońce i wiatr nie. prędzej czy później przejdziemy na elektryki czy się to komuś podoba, czy nie, i żadne dyskusje na ten temat nic nie zmienią. takie są realia.
@cyberspace: prosta tabelka i już kłopot z przeczytaniem jej ze zrozumieniem. 81 procent aut w 2030 nie wjedzie, tak, aut które jeżdżą teraz na ulicach, czyli do 2030 żaden krakus musiałby nie kupić żadnego samochodu nowszego.

Nie jestem z karkowa i widzę że nawet po 2030 mógłbym po Krakowie jeździć moim gruzem bmw euro 5 z 2010 roku. Straszne te wymogi.
@stary_kasztan: tak naprawdę to o SCT płaczą Ci, którzy nie są z Krakowa. jak widze jakiegoś gruza z lat 90-tych, to na 99% nie ma krakowskiej rejestracji. nic dziwnego, że większość krakusów nie jest przeciwna SCT, bo najzwyczajniej w świecie spełniają wymogi.

każdy człowiek zresztą dąży do czegoś lepszego, wszyscy wymieniają auta.
@Nano22: Pisalem o ludziach na minimalnej. Jak jestes biedakiem i nie chcialo ci sie zdobyć umiejętności pożądanych na rynku pracy to nie mozesz wybierac segmentu wiec nie dopowiadaj wymagan. Proste.

Jeszcze czegos nie zrozumiales czy juz jestes na biezaco?
@jegertilbake: srogie odklejenie widzę. Typowe gruzy kosztuja mniej więcej 5 k i mają euro 3. I są to typowe auta dla wchodzących na rynek pracy osób. Ale spoko dojebmy im jeszcze bardziej na pewno będą chcieli robić kaszosmrody. Nikt z IQ większym niż 90 nie weźmie zarabiając 4 k na rękę używanego auta z olx za 10 k bo wiadome jest że drugie tyle będzie trzeba włożyć. Więc te cake wymogi
@jegertilbake: co ty #!$%@? xD Piszesz bzdury o autach z 2013r. za 10k, a teraz piszesz, że nawet płacąc za auto 30k nie można mieć wymagań.
Nie kupisz auto z 2013+ za 10k zł do którego nie włożysz 2xtej kwoty. Więc nie- biedaki, jak to ich pogardliwe nazwałeś nie kupią sobie auta.
@Nano22:

"teraz piszesz, że nawet płacąc za auto 30k nie można mieć wymagań."

W ktorym miejscu? Wskaz je albo przyznaj, ze nie potrafisz czytać i wróć do ksiazek to moze bedzie stać cie kiedyś na nowy samochod
nie mozesz wybierac segmentu wiec nie dopowiadaj wymagan. Proste.

@jegertilbake: Pisałem, że dokładam 20k do kwoty którą podałeś i podaj auto w segmencie C z 2013r.+
Spokojnie mogę pozwolić sobie na auto z salonu, ale nie potrzebuje, bo za połowę kwoty nowego i tak mam lepsze niż twoja dacia z salonu ( ͡º ͜ʖ͡º) Bez odbioru, bo z biedakiem, ale umysłowym nie mam zamiaru dyskutować
@cyberspace: Ale rozumiem, że jeśli bardzo optymistyczne założenia dotyczące spadku emisji pyłów PM nie zostaną spełnione to ktoś zatrzyma dalsze ograniczenie samochodów i zastanowi się czy na pewno jest to skuteczna metoda prawda? ;)
@Lardor: o 16:00-17:00 z Plaszowa na Bronowice? 35-40 min - a wez jeszcze miejsce do zaparkowania znajdz. Plus ile Ci spali auto w tym czasie? MPK ekonomiczniej, mniej stresu, moze troche mniej komfortowo.