Wpis z mikrobloga

#kanalzero Oho, jest i pierwsze pytanie od słuchasza z brajghton: "Dlaczego Ukraińcy są lepiej traktowani niż Polacy", oczywiście nie podał przykładu, a krzysiu cichutko ominął
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@d4wid nie wiem no na przykład dofinansowanie 40 zł dziennie do mieszkania?

@QHiN: cepie jeden, to 40 zł dziennie wychodziło taniej niż jakby mieli siedzieć w tych obozach dla uchodźców.
K---a doinformuj się, a nie piszesz farmazony.
BTW nawet tym tokiem rozumowania, to i tak się opłacało, ponieważ zostawili więcej w podatkach + dodatkowe urodzenia dzieci, które będą robić na emerytury
  • Odpowiedz
  • 1
@d4wid no to ekstra, szkoda że dla Polaków nie wychodziło taniej i ich nie stać na wynajem. Zresztą to świadczenie nadal jest wypłacane i będzie do końca czerwca
  • Odpowiedz
@d4wid: bezrobotni muszą się stawiać w urzędzie pracy składając podpis inaczej bye bye ubezpieczenie NFZ
w PKP nawet biletów nie sprawdali rodzinie ukraińskiej
  • Odpowiedz
  • 0
Zresztą to świadczenie nadal jest wypłacane i będzie do końca czerwca

@QHiN: a wojna dalej się nie skończyła i co?

PKP nawet biletów nie sprawdali rodzinie ukraińskiej

@_ftcx0r: to ciekawe, bo ja jezdzilem pociagiem i sprawdzali przy mnie, źródło z p---y klasycznie
  • Odpowiedz
  • 1
@d4wid to że chciałeś przykłady, podałem, a jedyne co możesz zrobić to mnie zwyzywać od cepów i płakać, że jest wojna.
  • Odpowiedz
  • 0
@d4wid to że chciałeś przykłady, podałem, a jedyne co możesz zrobić to mnie zwyzywać od cepów i płakać, że jest wojna.

@QHiN: to nie jest żaden przywilej gościu, btw nie wiem czy wiesz, ale tę kasę dostają osoby co przyjmują Ukrainca, a nie sami Ukraincy.

jedyne co możesz zrobić to mnie zwyzywać od cepów

Kacapy na takich co tostują ich gadanie mówią gównojad, więc ok zwracam honor, nie cep,
  • Odpowiedz
  • 1
@d4wid nie no to nie jest przywilej XD świetny fikołek

@QHiN: z gównojadem miałem rację jak widaćXD.
Czytanie ze zrozumieniem, gdyby nie 40zł to Państwo musiałoby ich trzymać w obozach dla uchodźców, gdzie koszt na 1 os jest większy niż to 1200 miesięcznie.
To nie jest żadnej przywilej, bo UE do tego też dopłacała.
Przywilej to mógłby być jakby dostawli za darmo mieszkania.
  • Odpowiedz
@QHiN

@d4wid nie wiem no na przykład dofinansowanie 40 zł dziennie do mieszkania?

Według międzynarodowego prawa humanitarnego Polska ma obowiązek pomagać uchodźcom wojennym, między innymi właśnie poprzez pomoc w zakwaterowaniu w kraju do którego uciekają przed wojną.
  • Odpowiedz