Aktywne Wpisy
Femme-nie-Fatale +181
Wykop tak zrył mi banie, że jak przechodziłam teraz obok jakiejś białej laski ze śniadym dzieckiem, to jedyne co miałam w głowie to MOKEBE, PRZYPADKOWY MUXRZY-N i OREO XDDDD
#przypadkowymurzyn #rozowepaski #mokebe #zwiazki
#przypadkowymurzyn #rozowepaski #mokebe #zwiazki
witold54 +54
Wie ktoś jak wygląda teraz sprawa z pracą w Pup? Jak się odmówi z różnych powodów to szybko jest się wyrzucanym?
Zarejestrowałem się na bezrobociu, aby mieć ubezpieczenie. Mam doświadczenie w jednej instytucji państwowej w biurze i skończone studia, ale nie związane z pracą, jaką miałem.
Pani w urzędzie pytała jakie mnie oferty interesują i powiedziałem zgodnie z prawdą w zawodzie wyuczonym na studiach. Pani przyznała, że będzie cieżko - mnie to nie zasmuciło, bo mam aktualnie trochę rozmów kwalifikacyjnych, które niestety rozwlekają się mocno w czasie.
Dostałem właśnie zaproszenie do urzędu na spotkanie dotyczące możliwości zatrudnienia w ... (instytucja państwowa). Jak rozumiem to będzie po części rozmowa rekrutacyjna i jeśli nie wyrażę chęci na pracę to mnie pozbawią ubezpieczenia?
W wiadomości brak jest informacji o stanowisku, ale podejrzewam, że to nie to co chcę. Zapewne zarzucą najniższą krajową, a jeśli pracowałbym w centrali - a pewnie tak jest to dojazd w jedną stronę zajmuje 1,5 godziny. No niefajnie.
#pup #urzadpracy #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
───────
Jeśli odmówisz bez uzasadnionej przyczyny przyjęcia propozycji odpowiedniej pracy albo innej formy pomocy ze strony powiatowego urzędu pracy bądź poddania się badaniom lekarskim lub psychologicznym, mającym na celu ustalenie zdolności do pracy lub udziału w innej formie pomocy określonej w ustawie, utracisz status bezrobotnego od dnia odmowy na okres:
120 dni w przypadku pierwszej odmowy,
180 dni w przypadku
jakakolwiek odpowiedź odmowy jest uznawana za uzasadnienie ze względu na subiektywizm jej określenia. Mówię to jako wątpliwej przyjemności były pracownik PUP. Wymóg posiadania ubezpieczenia zdrowotnego przez bezrobotnego był nadrzędny. W swojej karierze pracownika PUP w bazie klientów (czyt. bezrobotnych) było wiele pełnolatek, tj. takich ludzi co na bezrobociu