Aktywne Wpisy
mateo2111 +749
Strasznie mnie denerwuje to jak polacy reaguja na takie afery, we francji by juz pol kraju r-------i protestami, a w polsce zaraz afera bedzie zamieciona pod dywan.
#kpo
#kpo
misiopysio +23
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, czemu czepiamy dotacji na jacht? Poczyniłem zgrubne, poranne wyliczenia w innym komentarzu i wychodzi mi, że to świetny pomysł dla budżetu.
Kupujesz jacht, Vatu z dotacji nie można odliczyć więc z automatu do budżetu z 500k dotacji wraca 115k, ktoś go dla Ciebie wyprodukował i płacąc tylko dochodowy od 400k, wpłaca do budżetu 75k. W pierwszym roku od wypłacenia dotacji 500k, 200k wróciło do budżetu.
Zatrudniasz sternika za powiedzmy
Kupujesz jacht, Vatu z dotacji nie można odliczyć więc z automatu do budżetu z 500k dotacji wraca 115k, ktoś go dla Ciebie wyprodukował i płacąc tylko dochodowy od 400k, wpłaca do budżetu 75k. W pierwszym roku od wypłacenia dotacji 500k, 200k wróciło do budżetu.
Zatrudniasz sternika za powiedzmy

@OlaKordasOfficial: tak było
Komentarz usunięty przez moderatora
@OlaKordasOfficial: Móje ulubione urojenie prawackie. Juz kiedyś ktoś wrzucał. Normalny człowiek wzrusza ramionami.
To prędzej prawak by wyrwał lakę a może i zbił dzieciaka za babskie zabawy.
Komentarz usunięty przez moderatora
@OlaKordasOfficial: to po co Dżesika zrobiła tę aborcję, skoro chciała rodzić?
Człowiek na 1 roku hotelarstwa ma coś koło 19-20 lat, więc podjął samodzielną decyzję. A może jednak chcesz im zabrać prawną możliwość do decydowania o sobie, bo jest "za młoda" po ukończeniu 18 lat?
@xfin: Bo jej tak doradziły psiapsiółki, rodzina lub może nawet ojciec dziecka. Że za wcześnie, że zmarnuje sobie życie itd. Niestety refleksje przychodzą dużo później.
źródło: Matecki
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@EnJoyyy: Rzeczywiście, jeszcze religia w szkołach jest.
@OlaKordasOfficial: Okej, a co w sytuacji gdy to młoda dorosła dziewczyna nie chce urodzić dziecka, ale zmuszą ją do tego rodzina, bo np. jest ona ciągle na jakimś utrzymaniu rodziców (czy to materialnym czy mieszkaniowym)?
Nie mam się za alfę i omegę, żeby twierdzić od kiedy zaczyna się życie.
Jestem też przeciw temu, żeby wymuszać wybory poprzez przekonania religijne czy punkt widzenia natury, a już tym bardziej jakąś modę.
Nie stwierdzę czy "najpierw" należy patrzeć z punktu widzenia dziecka czy może jednak matki, która przez 9 miesięcy pełni rolę organizmu podtrzymującego życie innego organizmu (a