O co chodzi z tą narracją, jakoby Tusk miał startować na Prezydenta w 2025? Wszystkie Ziemkiewicze, Sakiewicze i inne pisowskie twory Mazurki już od dłuższego czasu kolportują ten wybitny pomysł, wszak powszechnie wiadomo, że od Tuska więcej negatywnego elektoratu ma tylko Kaczyński, i że żadnych szans na prezydenturę nie ma XD #kanalzero #polityka #neuropa #bekazpisu
@Zenek_: Też tego nie rozumiem. Tusk jest premierem - de facto urzędnikiem z największą mocą sprawczą we władzy wykonawczej. Po co miałby się pchać na prezydenta? xD
@Zenek_: To chyba jakiś grubszy przekaz poszedł, bo nawet Du*a uderzył na Twitterze w te nuty. Totalnie nie wiem co chcą tym ugrać, oderwanie od koryta już im się chyba rzuciło na łeb i wymyślają takie bajki z desperacji.
@Zenek_: nie wiem od ten sam przekaz usłyszałem od ex kuzyna konfederaty że Trzaskowski nie będzie prezydentem bo będzie Tusk, ten ryzy mściwy złodziej bo tak mówił jakiś ekspert xD Nie jestem fanem rudego ale ten przekaz mi się nie klei po co miałby startować na prezydenta kiedy urząd premiera daje więcej możliwości. Nie klei mi się ten pomysł z pozycji rudego to już ja mam lepszy spin - Bruksela zesłała
@Zenek_: typowy pisowski, "genialny" spin. Wiedzą, że Tusk ma to w dupie i nie wystartuje, więc gdy nie wystartuje to powiedzą "hahahaha, przestraszył się". Taka zabawa "rozkazuję ci tego nie zrobić", czyli piaskownica.
@Zenek_ a kto ma większą? O Trzaskowski można spekulować, bo w mieście wygrywa bez kampanii. Gdy będzie musiał być na świeczniku to też całkiem łatwo będzie go gnojem obrzucać.
@Zenek_ Tuska obrzucają od 20 lat i jakoś się broni. Ni to mnie grzeje ni ziebi, ale kto z obozu ZP obecnie mógłby wygrać z Tuskiem w bezpośrednich wyborach? Można lubić go lub nie, ale jest skutecznym politykiem.
Może i są jacyś liberalni wyborcy, którzy tak nie lubią Tuska (w sumie za co?), że aż zagłosowaliby na kandydata PiS, ale jakoś nigdy takiego nie spotkałem.
#kanalzero #polityka #neuropa #bekazpisu
Totalnie nie wiem co chcą tym ugrać, oderwanie od koryta już im się chyba rzuciło na łeb i wymyślają takie bajki z desperacji.
Może i są jacyś liberalni wyborcy, którzy tak nie lubią Tuska (w sumie za co?), że aż zagłosowaliby na kandydata PiS, ale jakoś nigdy takiego nie spotkałem.
Nie mówię że chciałbym takiego scenariusza ale