Aktywne Wpisy

Defined +5
Dobra, tak, to ja # pokazmorde
Rano usuwam
Rano usuwam
źródło: temp_file906591300613076175
Pobierz
#hotelparadise Jeśli będzie głosowanie, a nie jakieś wymysły, to chyba tak powinno się to skończyć, nie?
źródło: qwrqwu
Pobierz

![Energiewende i wygaszenie atomu to duży błąd? Niemcy poniosły fiasko [OPINIA]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/c2f9e1b59e82880507dfd44f255aee71a61fc840554822dfa1042bb737ea01e3,q70.jpg)

Już tłumaczę: wróciłem do domu na tydzień na święta. W środę przyjechałem do miasta w którym studiuje, w czwartek dosłownie 1 zajęcia i kolokwium na nim bo wykładowca powiedział że tylko zwolnienia lekarskie pozwolą na pisanie tego teraz a nie na koniec semestru wraz z testem końcowym i innymi ewentualnie niezaliczonymi kolokwiami (a są 3, to było 1, a za 2 niezaliczone wrzesień z góry xd), a w sobotę o 7 rano 3h pociągiem żeby dzisiaj oddać głos, i spowrotem 3h podróży. Ale nie jest to tragedia, mam na roku ludzi co mają po 400-600km do miejscowości z której pochodzą. A pomyślcie że niektórzy za 2 tygodnie mieliby ponownie lecieć do swojej miejscowości na dogrywkę. Wybory samorządowe w obecnej formie nigdy nie będą miały szans na wyższe frekwencje, chociażby z powodu tego że nie da się zagłosować gdy przebywasz w innej miejscowości.
#wybory #sejm #polityka #polska #studia
Komentarz usunięty przez autora
@michalxd21: Nie wiesz dlaczego żadnej rządzącej partii nie pali się, żeby to wprowadzić?
Nie chodzi ani o bezpieczeństwo, ani o anonimowość - bo to wszystko jest technicznie do zrobienia, co idealnie udowodniła Estonia.